Gå direkt till innehåll
Change the game är nu en del av GEN-PEP´s nätverk ”Peppare”

Pressmeddelande -

Change the game är nu en del av GEN-PEP´s nätverk ”Peppare”

Den Umeåbaserade satsningen Change the game är nu invald i nätverket Peppare som är en del av Kronprinsessparets initiativ GEN-PEP.
– Det känns inspirerande att de vill lyfta vår insats för att få barn och unga att leva ett aktivt och hälsosamt liv, säger Jonas Olsson, VD på Balticgruppen AB och initiativtagare till Change the game.

GEN-PEP startade i fjol på initiativ av Kronprinsessparet och är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Målsättningen är att sammanföra företag, organisationer och människor för att tillsammans underlätta för barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv.

Peppare är organisationer och privatpersoner som delar GEN-PEPs vision och arbetar med samma frågor och mot samma mål som GEN-PEP.

– GEN-PEP är ett initiativ som har stor chans att påverka, inte minst eftersom det är Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel som drog igång och står bakom det. Att vara del av deras nätverk av ”Peppare” ger Change the game en extra kick i arbetet med att sätta rörelserikedom på agendan, säger Jonas Olsson.

Rörelserikedom är ett svenskt begrepp för konceptet ”physical literacy”, som Change the game har anammat. Det innebär att man med motivation, självförtroende, kunskap, förståelse och fysisk kompetens värdesätter och utvecklar ett livslångt intresse för fysisk aktivitet. Rörelserikedom är en god förutsättning för både välbefinnande och prestationer inom såväl idrott, skola och övriga livet.

För mer information, kontakta:

Andreas Hermansson, Balticgruppen

andreas.hermansson@balticgruppen.se

+46 90 14 46 22

Läs mer:

http://changethegameumea.se

http://gen-pep.se/sv/

Mer om rörelserikedom:

Dr Dean Kriellaars om rörelserikedom (1 min)

http://www.vk.se/1807176/lat-rorelserik-komma-med-i-svenska-akademiens-ordlista

Change the game startade 2014 med syfte att öka rörelserikedomen hos barn och unga. Att vara rörelserik är nämligen lika viktigt som att kunna räkna, skriva och läsa. Det är också grundläggande för att barn och unga ska vilja prova på och utvecklas inom olika idrotter utifrån deras villkor. Vi vill att så många som möjligt ska ha lusten och förmågan att röra sig – så mycket som möjligt, så länge som möjligt!

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Relaterat innehåll

Balticgruppen initiativtagare till en Sverigeunik satsning på barn och ungdomars idrottande

Genom sitt sponsorengagemang i några av Umeås största idrottsföreningar har Balticgruppen tagit initiativ till Change the game, en satsning för att nå bortom elitspelarna, till föreningarnas medlemmar och till alla Umeås barn och ungdomar. Ambitionen är att på lång sikt bidra till att fler barn och ungdomar inspireras till att träna för livet istället för att bara träna för stunden.

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige