Gå direkt till innehåll
Stort intresse för lördagens Change the game

Pressmeddelande -

Stort intresse för lördagens Change the game

Kalle Zackari Wahlström, Kajsa Bergqvist och Dean Kriellaars till Umeå för att inspirera.

På lördag är det dags för den tredje upplagan av Change the game i Umeå – rörelsen som vill skapa ännu mer rörelse.

Temat i år är ”rörelserik” och bland gästerna finns bland annat programledaren Kalle Zackari Wahlström och den före detta höjdhopparstjärnan Kajsa Bergqvist.

Dessutom dyker doktor Dean Kriellaars upp, professor vid University of Manitoba i Kanada och expert på rörelserikedom.

– Vi har fler aktiviteter än tidigare, ett högre anmälningstryck till Stjärnjakten och räknar med fler besökare än sist, säger Jonas Olsson, vd på Balticgruppen och initiativtagare till Change the game.

Lördagen blir fullspäckad, med mängder av aktiviteter och seminarier. I år har besökarna möjligheten att delta i över 40 aktiviteter, framtagna i samarbete med 25 olika föreningar och förbund. Syftet är att stimulera och inspirera barns lust till rörelse.

– Change the Game är en rörelse som genererar rörelse. Ju fler vi är, desto större blir effekterna och vi vill nå ut till så många som möjligt, förklarar Jonas Olsson.

Intresset är stort. Redan nu har dubbelt så många anmälningar till Stjärnjakten kommit in, jämfört med samma tid i fjol.

– Det visar att det finns ett stort intresse för nytänkande allsidig träning för barn. Vi hoppas också att många hittar till våra mini-seminarier, som känns både aktuella och angelägna, berättar Jonas Olsson.

Bland annat blir det samtal om Svenska fotbollförbundets beslut att sluta kora segrare i unga åldersgrupper, en närmare titt på Empowering coachning, en metod för ledare att öka barns lust att idrotta och röra på sig, och så pratar professor Dean Kriellaars om vikten av rörelserikedom.

Tid: 10 september, klockan 10.00–16.00

Plats: Nolia Idrottscentrum i Umeå

Vilka får komma: Alla barn och ungdomar får komma, nybörjare eller redan aktiva spelar ingen roll. Dessutom är alla föräldrar, ledare och andra intresserade välkomna att delta under de mini-seminarium, ”Pep-talks”, som hålls under denna fullspäckade dag.

Att delta på Change the game denna dag är helt kostnadsfritt för både barn och vuxna.

Rörelserik! (Physical literacy) Att med motivation, självförtroende, kunskap, förståelse och fysisk kompetens värdesätta och utveckla ett livslångt intresse för fysisk aktivitet.

För mer information, intervjuer med gästerna och pressbilder, kontakta:
Andreas Hermansson, Balticgruppen
Mailadress: andreas.hermansson@balticgruppen.se
Telefon: +46 90 14 46 22

Läs mer om gäster och program: http://changethegameumea.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Relaterat innehåll

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen

Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige