Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kajsa Bergqvist och Kalle Zackari till Change the game i Umeå – fler än 5000 besökare väntas

Lördag 10 september arrangeras årets upplaga av Change the game på Nolia i Umeå. Fler än 5000 besökare, merparten barn och unga, förväntas komma och agera kring temat ”Rätt till rörelse”. Syftet är att skapa lust och ingjuta mod för att barn och unga ska röra sig så mycket som möjligt, så länge som möjligt.

Den före detta höjdhopparstjärnan Kajsa Bergqvist, tv-programledaren Kalle Zackari och professor Dean Kriellaars är tre av inspiratörerna som medverkar.

Programmet för Change the game tar form. Nu står det klart att Kajsa Bergqvist, Kalle Zackari och Dean Kriellaars deltar.

– Vi är glada att två starka förebilder – Kajsa och Kalle – kommer till Change the game. Vi är också nöjda med att ha lyckats locka Dean Kriellaars till Umeå. Som expert på barn och ungas rörelserikedom har han mycket att lära oss, konstaterar Jonas Olsson, vd på Balticgruppen, initiativtagare till projektet Change the game.

Lördag 10 september tar Change the game över friidrotts-, tennis- och fotbollshallen i Nolia och fyller dem med en mängd aktiviteter.

  • Pep-talks: Under ledning av Kajsa Bergqvist samt Ola Svensson från Sisu idrottsutbildarna diskuterar namnstarka paneler kring en rad angelägna ämnen. ”Så kan ledare öka barnens lust att idrotta”, ”Så kan du som förälder och ledare enkelt redan i dag göra barn rörelserika” och ”Så fixar vi så alla får samma chans att vara med och utvecklas” är tre exempel på pep-talks under dagen.
  • Stjärnjakten: Barn i åldrarna 7–12 år har möjlighet att ta sig igenom en åldersanpassad övningsbana, kallad Stjärnjakten. Det är ett kul sätt testa sina gränser, utmana sig själv och prova nya rörelsemönster. För att delta krävs föranmälan.
  • Testa på-aktiviteter: Under hela dagen finns möjligheten att prova på alla möjliga aktiviteter och sporter. Roligt och galet, omväxlande och spännande.

Att delta på Change the game är helt kostnadsfritt för både barn och vuxna.

Alla är välkomna!

För mer information, kontakta:

Andreas Hermansson, Balticgruppen

Mailadress: andreas.hermansson@balticgruppen.se
Telefon: +46 90 14 46 22

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden, oavsett om det gäller att bygga nya fastigheter eller stötta kultur- och idrottsverksamhet. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Relaterat innehåll

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige