Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Balticgruppen initiativtagare till en Sverigeunik satsning på barn och ungdomars idrottande

Genom sitt sponsorengagemang i några av Umeås största idrottsföreningar har Balticgruppen tagit initiativ till Change the game, en satsning för att nå bortom elitspelarna, till föreningarnas medlemmar och till alla Umeås barn och ungdomar. Ambitionen är att på lång sikt bidra till att fler barn och ungdomar inspireras till att träna för livet istället för att bara träna för stunden.

Den för många helt nya filosofin, senaste forskningen och metoderna ska nu spridas ännu snabbare under paraplyet ”Change the game”. Bakom ”Change the game” finns grundaren Balticgruppen med hjälp av IBK Dalen, IF Björklöven, IK Fjällvinden, IKSU innebandy, UHSK, Umeå FC och Umeå IK. Ytterligare medspelare är Idrottshögskolan vid Umeå universitet och SISU Idrottsutbildarna som säkerställer att forskningsresultat kan förankras och delas på ett adekvat sätt.

-Vi på Balticgruppen brinner för att utveckla Umeå och göra staden än mer attraktiv. Inte bara genom att bygga bostäder eller genom att skapa arbetstillfällen, utan på alla plan. Vi fördjupar vårt sponsorengagemang genom Change the game och hoppas kunna bidra till ett Umeå där barn har det roligare, mår bättre, lever längre som gamla och som bonus ökar sina chanser att bli riktigt bra i sport på sikt, säger Jonas Olsson vd för Balticgruppen.

Långsiktig satsning

Det pratas om ett kommande paradigmskifte vad gäller barn- och ungdomsidrott. För att nå i mål med detta anser forskare att vi måste få till en förändring när det gäller synsättet på barn och ungdomars idrottande.Forskningen har kommit fram till att barn och ungdomar som tränar idrott kan göra det mycket bättre. Både ur ett hälsoperspektiv och för att öka sina chanser att bli toppatleter på sikt. Detta genom förändringar som i grova drag handlar om att låta barnen träna på sina villkor, och ha kul tillsammans längre upp i åldrarna.

Allt fler nationella idrottsförbund och specialidrottsförbund, i Sverige och utomlands, börjar skapa nya utvecklingsmodeller baserade på de senaste insikterna. Change the game ska se till att denna nya våg snabbare sköljer in till nytta och glädje för idrotten och samhället i Umeåregionen.

Change the game träningscamp 27 september

I samarbete med idrottsföreningarna som Balticgruppen sponsrar, IBK Dalen, IF Björklöven, IK Fjällvinden, IKSU innebandy, UHSK, Umeå FC och Umeå IK, samt tillsammans med Idrottshögskolan och SISU idrottsutbildarna arrangeras en kostnadsfri träningscamp för barn, ungdomar, föräldrar och idrottsledare tillsammans med några av våra största idrottsstjärnor. Barn och ungdomar får under dagen chansen att prova på nya träningsformer, sida vid sida med sina idoler. Samtidigt får föräldrar och ledare ta del av forskningen kring hur vi bäst tar hand om barnens talang och hälsa genom flertalet föreläsningar och seminarier av ledande personer inom området.

För ytterligare information, kontakta Andreas Hermansson på Balticgruppen:

Tel: 070-970 74 04

Andreas.hermansson@balticgruppen.se

Ämnen

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden, oavsett om det gäller att bygga nya fastigheter eller stötta kultur- och idrottsverksamhet. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Relaterat innehåll

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Kungsgatan 55
901 09 Umeå
Sverige