Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Change the game i Umeå siktar mot 100 procent – Vill bidra till ett samhälle där alla barn är rörelserika

Den Sverigeunika satsningen Change the game tar nytt avstamp och påbörjar ett långsiktigt arbete för att fler barn ska ha förmågan, förståelsen, motivationen och självförtroendet att röra på sig.

– Förmåga att röra sig är lika viktigt som att kunna räkna, skriva och läsa. Genom att sträva mot en verklighet där alla barn är rörelserika så tror vi att den fysiska aktiviteten kommer att öka och att barn och unga därför kommer må bättre, säger Jonas Olsson, VD på Balticgruppen AB och initiativtagare till Change the game.

I september arrangeras Change the game i Umeå för tredje gången.

Förutom prova på-aktiviteter och seminarier kommer Change the game då att ha inlett ett långsiktigt arbete för att fler barn ska röra på sig.

Att vara rörelserik - det vill säga att med självförtroende, motivation, förståelse, fysisk kompetens kunna vara aktiv i många olika situationer och ha utvecklat ett livslångt intresse för fysisk aktivitet - är betydelsefullt, inte minst under uppväxten.

En av inspiratörerna under årets Change the game är Dr. Dean Kriellaars, som är professor vid University of Manitoba i Kanada. Han arbetar och forskar inom fysioterapi, rehabilitering och elitidrott och är en av världens mest anlitade föreläsare inom rörelserikedom: Physical Literacy.

För att uppnå 100 procent rörelserika barn krävs det kunskapsspridning och inspiration till både barn, unga, föräldrar och ledare. Det behövs också verktyg som mäter rörelserikedomen, både nu och framöver. Därför initierar nu Change the game, tillsammans med de andra medspelarna – Idrottshögskolan Umeå universitet, Umeå kommun och SISU idrottsutbildarna - ett arbete med att försöka skapa ett helt nytt index som mäter barn och ungas rörelserikedom.

– Vi vill att så många barn som möjligt ska ha lusten och förmågan att röra sig – så mycket som möjligt, så länge som möjligt.Nästa stora steg i vår satsning är att tillsammans med våra medspelare starta arbetet med att försöka utveckla ett rörelseindex för att långsiktigt mäta barns rörelserikedom, säger Jonas Olsson.

För mer information, kontakta:

Andreas Hermansson, Balticgruppen AB

Mailadress: andreas.hermansson@balticgruppen.se
Telefon: +46 90 14 46 22

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden, oavsett om det gäller att bygga nya fastigheter eller stötta kultur- och idrottsverksamhet. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Relaterat innehåll

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige