Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svenska denimmärket SOSO öppnar i Utopia - skräddarsydda jeans för kvalitetsmedvetna

Den 25 juli slår märket SOSO, som tidigare endast varit ett online baserat märke världen över, upp dörrarna till sin första fysiska butik. Och man väljer att göra detta i Utopia. SOSO erbjuder skräddarsydda jeans där kunderna själva kan välja design, denimtyg och passform till väldigt konkurrenskraftiga priser. Butiken, som startar i Umeå, har en stark hållbarhetsprofil och blir en välkommen nyhet för shoppingsugna Umeåbor.

Utopia erbjuder redan idag det mesta för modemedvetna Umeåbor och SOSO blir ett bra tillskott till de redan etablerade butikerna.

- Det känns väldigt roligt att vi har lyckats hitta ett lokalt företag som nu tar plats i Utopia. SOSO är ett modernt varumärke som kombinerar personligt mode med en stark hållbarhetstanke och kommer att ytterligare stärka upplevelsen i Utopia, säger Thomas Johansson,vd för Balticgruppen Fastighet.

Hållbarhet i fokus
2014 började SOSO erbjuda skräddarsydda jeans eftersom grundarna kände att de flesta jeans såg likadana ut och att favoritmodellerna ofta tar slut. SOSO arbetar enbart med obehandlad denim vilket är skonsammare mot naturen då man inte tvättar, färgar och behandlar jeansen för att få rätt ”slitning”. Jeansen slits istället naturligt över tiden vilket skapar en naturlig och personlig slitning. För att ytterligare ta hänsyn till miljön försöker SOSO använda så mycket ekologisk bomull som möjligt och man miljökompenserar all försäljning i butiken.

- Vi låter våra kunder skapa sitt eget favoritpar av antingen jeans, chinos eller shorts, från ett urval av mer än 100 tyger, olika knappar, massor av trådfärger och förutom det, en massa detaljer såsom broderi. Helt enkelt ett unikt par byxor där kundens personlighet kommer fram, säger Johan Blom, en av grundarna av SOSO.

SOSO erbjuder också återvinning av gamla jeans och ger rabatt på mellan 100-300 kronor för inlämnade jeans. De gamla jeansen skickas till olika barnhem runtom i Thailand.

För mer information, kontakta:
Thomas Johansson, vd Balticgruppen Fastighet
Telefon: 090-71 72 03
E-post: thomas.johansson@balticgruppen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden, oavsett om det gäller att bygga nya fastigheter eller stötta kultur- och idrottsverksamhet. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige