Gå direkt till innehåll
Utopia, gallerian mitt i Umeå centrum. Fotograf: Malin Grönborg
Utopia, gallerian mitt i Umeå centrum. Fotograf: Malin Grönborg

Pressmeddelande -

Utopia reglerar sina öppettider på grund av coronaviruset – i syfte att minska lokalhyresgästernas kostnader

Från och med måndag den 23 mars, och tillsvidare, reglerar shoppinggallerian Utopia i Umeå sina öppettider. Anledningen till de reviderade öppettiderna är den ansträngda situation handeln nu möter på grund av coronaviruset.

Fastighetsägaren Balticgruppen har därför tagit beslutet att rekommendera butikerna i gallerian reviderade öppettider – som en förebyggande åtgärd att dämpa lokalhyresgästernas drift- och lönekostnader.

– Det är viktigt att vi agerar snabbt och i förebyggande syfte. Att reducera öppettiderna är en åtgärd som vi behöver göra för att butikerna och restaurangerna i Utopia ska kunna hantera sina drift- och lönekostnader, samt underlätta bemanningen i butikerna den närmsta tiden. Vi värnar om ett fortsatt attraktivt Umeå och en levande stadskärna och vår förhoppning är att återgå till ordinarie öppettider så snart det är möjligt, säger Mona Lidén, centrumledare Utopia.

Rekommendationen på de reglerade öppettiderna är något som Utopias lokalhyresgäster har ställt sig positiva till och majoriteten av butikerna kommer att följa dem. En del butiker kommer att ha öppet precis som tidigare. De öppettider som gäller tillsvidare är 11–18 på vardagar och 11–16 på lördagar. Söndagar kommer många butiker att hålla stängt. Tillgängligheten till de allmänna ytorna i Utopia kommer inte att ändras i nuläget.

– Vi följer utvecklingen av covid-19 och de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Än så länge har vi inte några planer på att stänga gallerian. Om läget förändras vidtar vi åtgärder för Utopia utifrån det, säger Roger Granberg, Fastighetschef Balticgruppen.

För mer information, vänligen kontakta:
Mona Lidén, centrumledare Utopia
mona.liden@balticgruppen.se, 090-14 46 44

Roger Granberg, Fastighetschef Balticgruppen
roger.granberg@balticgruppen.se, 090-14 46 19

Mer om Utopia
Utopia är mötesplatsen mitt i Umeå centrum. Här finns ett 50-tal butiker, caféer och en foodcourt med spännande mat för både stora och små. I Utopia ligger dessutom en av Umeås modernaste träningsanläggningar – Umeå Sport och Motion.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen

Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige