Gå direkt till innehåll
Umeås manliga kommunalråd i kyss mot homofobi

Pressmeddelande -

Umeås manliga kommunalråd i kyss mot homofobi

Gallerian Utopia Shopping stödjer Umeå Pride 17-20 september med kampanjen Kiss Homophobia Goodbye och låter politiker, företagsledare, kulturpersonligheter och andra Umeåprofiler ta ställning mot homofobi med en kyss.

Utopia i Umeå kläs i regnbågens färger och entrédörrarna pryds av porträtt av kyssande Umeåprofiler. Mest överraskande är kanske att det socialdemokratiska och det moderata kommunalrådet till synes möts i en kyss. De Umeå-profiler som sluter upp bakom Utopias kampanj mot fördomar och låter sina ansikten pryda Utopias entréer är:

Anders Ågren, kommunalråd (m), som kysser Hans Lindberg, kommunalråd (s)

Fredric Åkerblom, vd Björklöven, som kysser Tommy Jonsson, tränare Björklöven

Karin Jonsson Bodin, vd Polarbröd, som kysser Maria Perstedt, museichef Kvinnohistoriskt museum

Anders Sylvan, landstingsdirektör, som kysser Kjell Englund, vd och konstnärlig ledare Norrlandsoperan

Magdalena Andersson, landshövding som kysser Lena Gustafsson, rektor Umeå Universitet

- Det är väldigt hedrande för deltagarna att de bjuder på sig själva och så tveklöst ställer upp på vår manifestation mot homofobi, säger Mona Lidén som är centrumledare för Utopia

Utopia stödjer Umeå Pride med det värdefullaste en galleria kan erbjuda – kvadratmeteryta och en scen att verka och synas i från. Umeå Pride sköts på ideell basis genom en liten grupp människor som jobbar hårt för att dagarna i september ska bli så lyckade som möjligt. Men för att festivalen verkligen ska ta fart så behövs mer resurser.

- Utopia ska vara en mötesplats för alla Umebor, därför är det viktigt för oss att stödja de krafter som strävar efter att bevara mångfald och verka mot hat och intolerans. Det är också anledningen till varför vi valt att hjälpa Umeå Pride att nå ut med deras budskap om rätten till kärlek för alla människor, säger Mona Lidén som är centrumledare för Utopia.

- Eftersom ett av Umeå Prides viktigaste uppdrag är att synliggöra HBTQ-frågorna är de möjligheter som Utopia erbjuder oss obetalbara, säger Meta Tunell på Umeå Pride. Vi jobbar med en nästan obefintlig budget och då ger Kiss Homophobia Goodbye oss möjlighet att nå ut med vårt budskap till långt fler än vad vi vanligtvis gör.

Kiss Homophobia Goodbye

Under hela Umeå Pride genomför Utopia en aktivitet för alla som vill demonstrera att de tröttnat på en värld av fördomar och intolerans. Genom att posta en kyss-selfie på Instagram med hashtaggen #kisshomophobiagoodbye och/eller #khg så visas bilden på Utopias kampanjsida och inne på Utopia, men skickas också till ett antal kända personer som har uttalat sig nedlåtande om kärlek mellan personer av samma kön. Bilden skickas också till personer som är goda exempel och har stött kampen för rätten till kärlek för alla. På så sätt kan vi med en enkel kyss ta ställning mot homofobi.

För mer information, kontakta:

Mona Lidén, centrumledare Utopia Shopping

telefon 090-14 46 44

e-post: mona.liden@balticgruppen.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden, oavsett om det gäller att bygga nya fastigheter eller stötta kultur- och idrottsverksamhet. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen

Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige