Gå direkt till innehåll
Från vänster: Mikael Edström Partnerinvest Norr, Kent Lindvall Treehotel, Britta Jonsson-Lindvall Treehotel, Hannah Wennebro Meditron Holding, Jonas Olsson Meditron Holding och Balticgruppens ägare. Foto: Johan Jansson, Lennartsdotter Film & Foto.
Från vänster: Mikael Edström Partnerinvest Norr, Kent Lindvall Treehotel, Britta Jonsson-Lindvall Treehotel, Hannah Wennebro Meditron Holding, Jonas Olsson Meditron Holding och Balticgruppens ägare. Foto: Johan Jansson, Lennartsdotter Film & Foto.

Pressmeddelande -

Treehotel i Harads får ny ägare

Nu har Jonas Olsson, i bolaget Meditron Holding AB, förvärvat Treehotel som ligger i orten Harads i Bodens kommun.

I orten Harads i Norrbotten ligger Treehotel som är känd för sin unika boendeupplevelse med rum högt uppe bland trädtopparna. Här finns idag åtta rum, alla belägna 4–6 meter över marken, i en orörd och storslagen natur. Utöver dessa åtta rum finns även ett pensionat, Treehotel Guesthouse, som inrymmer sex dubbelrum. Treehotels grundare och majoritetsägare är Kent och Britta Lindvall.

Den 1 september får Treehotel en ny ägare.

Det är Jonas Olsson som köper Treehotel, förvärvet sker i Meditron Holding AB.

Så här säger Jonas Olsson om förvärvet:

– Jag har ett stort intresse för både hotell och vacker arkitektur och Treehotel är helt unikt i sitt slag. Det arkitektoniska inslagen i kombination av den varsamma hänsynen till naturen gör upplevelsen oslagbar. Det småskaliga blir det stora här.

– Treehotel har varit en viktig satsning för orten Harads men också för regionen i stort. Denna djärva satsning sätter Norrland på världskartan. Jag kommer ta vara på Treehotel och förvalta och utveckla verksamheten med omsorg.

Samarbetat med Skandinaviens främsta arkitekter
Inom Treehotel finns åtta så kallade trädrum. Gemensamt för rummen är att de ligger högt upp över marken. Rummen är designade av Skandinaviens främsta arkitekter där varje trädrum har fått en egen prägel.

Det senaste och åttonde trädrummet invigdes i juni 2022 och är designat av den danska arkitektbyrån BIG, Bjarke Ingels Group, som uppmärksammats för flera byggnader världen över.

Det åttonde rummet har fått namnet Biosphere, ett rum på 34 kvadratmeter som är omslutet av cirka 350 fågelholkar. Fågelholkarnas syfte är ett sätt att säkerställa flera fågelarters överlevnad, vars population har minskat de senaste åren.

– Att bygga i naturen utan att göra intrång på denna ställer extremt höga krav. Att tänka hållbart vid byggnationer blir allt viktigare, oavsett vad man bygger och var – i en by, samhälle eller stad, avslutar Jonas Olsson.

Så här säger Kent och Britta Lindvall om försäljningen:

– Vi är oerhört glada och känner oss trygga med att köparen Jonas Olsson tar över Treehotel. Vi ser att Jonas har de rätta förutsättningarna och värderingarna och vi tror att han kommer att fortsätta utveckla verksamheten mot det koncept Treehotel bygger på. Detta blir en stor tillgång för Bodens kommun och Harads.

Meditron Holding AB tar över Treehotel med nuvarande personal och det är Meditron Holding som kommer driva hotellverksamheten vidare. Tillträdet sker den 1 september 2022.


Kontaktperson:
Jonas Olsson, Vd Meditron Holding AB
jonas.olsson@meditron.se
090-71 72 13

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige