Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sigma Civil nästa hyresgäst att ta plats i Forsete

Sigma Civil gör en större etablering i Umeå med plats för ungefär 60 anställda på ca 1000 kvm kontorsyta i kvarteret Forsete.

Balticgruppen har tecknat hyresavtal med Sigma Civil som tillträder i två etapper, varav den första i november 2014. Deras nya kontor kommer att ligga på plan 4 i kvarteret Forsete, ovanför Utopias entré mot Rådhustorget.

—Det känns väldigt bra att få välkomna ett nysatsande företag till Forsete, säger Håkan Martinell, vd för Balticgruppen Fastighet. Det är ett gott betyg att de väljer oss och ett gott betyg för Umeå att Sigma Civil väljer att etablera sig här.

Sigma Civil är ett snabbväxande företag inom tekniska konsulttjänster på den svenska marknaden, med huvudfokus på infrastruktur och byggprojektering.

—Vår målsättning är att under fem år bygga upp en dynamisk organisation med 500 medarbetare på kontor i bland annat Umeå, Stockholm, Malmö och Göteborg, säger Jonas Wållberg vd Sigma Civil. Idag har vi ca 20 anställda och kontoret i Umeå blir vårt första.

Kvarteret Forsete omfattar ca 14 000 kvm kontorsyta, bland övriga hyresgäster finns bland andra Dohi Sweden. Dessutom flyttar både USM och O’learys in med verksamheter i kvarteret. Forsete omfattar förstås även Utopia som kommer att rymma omkring 60 butiker och verksamheter, Comfort Hotel Winn samt bostäder.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden, oavsett om det gäller att bygga nya fastigheter eller stötta kultur- och idrottsverksamhet. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Kungsgatan 55
901 09 Umeå
Sverige