Gå direkt till innehåll
Gallerian Utopia, mitt i centrala Umeå, får ny cocktailbar. Foto: Malin Grönlund
Gallerian Utopia, mitt i centrala Umeå, får ny cocktailbar. Foto: Malin Grönlund

Pressmeddelande -

Ny storsatsning i Utopia

Jörgen Engdahl, ägare av både restaurang Hunger och Törst och restaurang Harlequin, gör en ny storsatsning i Umeå. I dagarna skrevs kontrakt på en fantastisk lokal och därmed står det klart att anpassningarna av lokalen inför öppningen av den nya baren Facit Bar kan dra igång i vår.

– Jag har velat göra det här ett tag nu, eftersom jag tycker att Umeå behöver en bar med höga ambitioner, ett vuxet uteställe. Nu med de här lokalerna, det faktum att Balticgruppen öppnar upp detta unika läge i Utopia och att jag fått med Emil Åreng på tåget så kan jag inte vänta på att få trycka på knappen, säger Jörgen Engdahl.

Emil Åreng, Umeås utflugna bartenderhjälte, kommer alltså hem igen efter att ha utsetts till både Sveriges och Skandinaviens bästa bartender. En värvning som säger mycket om ambitionsnivån. Själv är han tänd på Umeåcomeback.

– Det är kul att få starta upp något tillsammans med Jörgen, Janne och deras team och väldigt roligt att öppna en bar med enbart svenska producenter och visa upp hur världsledande vi är. Facit Bar ska sätta Umeå på cocktailkartan globalt och sätta standarden för hur man ska jobba i både uttryck och service. Jag är sjukt peppad på att komma tillbaka till stan och verkligen göra något nytt! Det här är inte inspirerat av vare sig New York eller Berlin – vi är inspirerade av Sverige, säger han.

Det unika och centrala läge som Facit Bar får i gallerian Utopia – med egen entré mot Kungsgatan och utsikt över Rådhustorget – är summan av en tät kommunikation med hyresvärden. Balticgruppen jobbar långsiktigt för att skapa ett attraktivt Umeå med ett levande centrum, där Utopia är en viktig mötesplats för Umeåborna. Facit Bar blir nu ytterligare ett tillskott i gallerian och till Umeå.

– Den senaste tiden har samverkan visat sig vara viktigare än någonsin och nu ser vi ett kvitto på ett lyckat sådant. Därför känns det extra roligt att Facit Bar tar plats i Utopia – med ett nytt och spännande koncept som kommer sätta Umeå på barkartan, säger David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen.

Utöver baren kommer också en festlokal att byggas. Den kommer ligga i Ohlssons tygers tidigare lokaler och rymma 150 personer för olika sorters event, konferens och fest.

Vill du veta mer? Kontakta:

Jörgen Engdahl
E-post: jorgen@facitbar.se

Emil Åreng
E-post: emil@facitbar.se

David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen
E-post: david.carlsson@balticgruppen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige