Gå direkt till innehåll
Huset med 78 bostadsrätter på Östra Station. Skissbild Wingårdhs.
Huset med 78 bostadsrätter på Östra Station. Skissbild Wingårdhs.

Pressmeddelande -

Nu startar försäljningen av bostadsrätter på Östra Station i Umeå

Onsdag den 2 juni klockan 09:00 startar försäljningen av Balticgruppens bostadsrätter på Östra Station – Umeås nya och hållbara stadsdel.

Östra Station är ett område som ger goda förutsättningar för det enkla, smidiga och hållbara livet, en levande och hållbar stadsdel som fylls med fler bostäder, kontor, livsmedelsbutik, gym, restauranger, caféer, service och lösningar inom hållbara kommunikationer.

I ett av de fyra planerade byggnaderna är huset med bostadsrätter – och nu påbörjas försäljningen av bostäderna.

– Balticgruppens vision är ett Umeå som genom hållbar tillväxt når 200 000 invånare 2050. Östra Station är ett viktigt område som binder ihop Umeås expanderande stadskärna och Universitetsstaden och ett konkret exempel på hur vi bidrar till hållbar tillväxt genom att ta vara på de möjligheter som finns i vår stad, säger David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen.

Östra Station har en betydande roll som nod inom hållbart resande och är en plats där det passerar tusentals människor dagligen. Universitetsstaden med sjukhuset och universiteten är Norrlands största arbetsplatsområde med cirka 12 500 personer och där det totalt rör sig 40 000–50 000 personer, varje dag.

– När vi utvecklar ett område och bygger blandstad med bostäder, kontor, handel, service, mötesplatser med mera, skapas en tryggare plats där människor lever och rör sig dygnet runt. Denna nya stadsdel har ett fantastiskt läge – med närhet till hela Umeå och en stark hållbarhetsprofil. Människor som bor här får goda förutsättningar att leva ett hållbart liv och företag att agera hållbart. Allt man behöver finns runt husknuten, avslutar David Carlsson.

Huset med bostadsrätter, som är designat av Wingårdhs Arkitekter, har totalt nio våningar med livsmedelsbutiken Coop i bottenplan samt källare. På taket, som byggs i etage mot Umeälven, skapas sju gemensamma terrasser.

Det är fastighetsmäklarna på Boporten som fått i uppdrag att förmedla de 78 lägenheterna på Östra Station. Det finns ett brett spann av storlekar, allt från välplanerade ettor, från 32 kvadratmeter, till den största lägenheten, en femma, på 108 kvadratmeter. Även juridiska personer tillåts förvärva en bostadsrätt här.

– I Umeå har vi en fortsatt stabil och stark bostadsmarknad och intresset för bostadsrätterna på Östra Station är stort. Östra Station är ett spännande område med ett attraktivt läge och lägenheterna har en hög standard. Exempelvis är takhöjden i alla lägenheter väl tilltagen, från 2,7 meter och i vissa lägenheter är den närmare tre meter. Det som också är intressant med huset är såklart de sju takterrasserna, säger Jörgen Johansson, fastighetsmäklare Boporten.

På husets tak skapas sju terrasser, som ett komplement till den egna balkongen, och ska ge plats för aktivitet, avkoppling och umgänge. Terrasserna kommer på sikt få sina egna teman: en odlingsterrass, en aktivitetsterrass och det planeras till och med för en fast grillyta på en av terrasserna. De boende i föreningen bestämmer över de slutliga utformningarna.

Området Östra Station har en stark hållbarhetsprofil och huset byggs enligt kraven för Miljöbyggnad Silver, vilket är en svensk miljöcertifiering. Det innebär att byggnaden utförs med högre kvalitéer än de byggregler som styr all byggnation, med omtanke om ett förbättrat inomhusklimat, lägre driftskostnader och som bidrar till en hållbar framtid. Att bygga hållbart är en del av Balticgruppens strategi för att Umeå ska nå 200 000 invånare 2050 genom hållbar tillväxt.

Inflyttningen är preliminärt beräknad att starta under sista kvartalet 2024.

För mer information, vänligen kontakta:

David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen
E-post: david.carlsson@balticgruppen.se
Telefon: 090-71 72 04

Jörgen Johansson, fastighetsmäklare Boporten
070-386 98 73
jorgen@boporten.se

Säljstart 2 juni klockan 09:00
Redan nu går det att ta del av lägenhetsväljaren och se samtliga lägenheter. Försäljningen av lägenheterna startar 2 juni via Balticgruppens hemsida. Läs mer här: https://www.balticgruppen.se/projekt/nyproducerade-bostadsratter-pa-ostra-station-i-umea/

Mer om Östra Station – Umeås nya och hållbara stadsdel
Balticgruppen bygger en ny stadsdel för att utveckla centrumkärnan och framtidens hållbara Umeå. I projektet Östra Station tar man tillvara på den kraft och potential som finns på en plats där tusentals människor passerar dagligen. Balticgruppen arbetar för att tillföra blandstad och stärka områdets betydelsefulla roll som nod inom hållbart resande.

Med en geografisk närhet till sjukhuset, universitetet, flygplatsen och utvecklingsområdet Ön, har projekt Östra Station en vital funktion i Umeås utökade stadskärna. För området planeras fastigheter som rymmer bland annat kontor, service, gym, bostäder, mötesplatser och parkeringshus/mobilitetsanläggning med laddstolpar för bilar och cyklar.

Kontorsyta: 20 000 kvm (cirka 1 000 arbetsplatser)
Dagligvaruhandel: 1 200 kvm
Kommersiell handelsyta: 2 000 kvm
Bostadsrätter: 78 st
Hyresrätter: cirka 200 st
Parkeringsplatser: cirka 450 st

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige