Gå direkt till innehåll
Kvarteret Forsete
Kvarteret Forsete

Pressmeddelande -

Metria flyttar sitt kontor till kvarteret Forsete (Utopia)

Under hösten flyttar Metria in i kvarteret Forsete (Utopia), detta som en del i deras strategi att växa.

Metria sitter idag på Storgatan, Öst på stan i Umeå. Då man vuxit ur sina nuvarande lokaler i kombination med att man står inför en fortsatt god tillväxt med antalet medarbetare väljer man nu att flytta till större lokaler i Utopia.

- Umeå-siten är strategiskt viktig för Metria. Genom Balticgruppens erbjudande får vi en lösning som matchar våra behov här och nu men också långsiktigt. Det är vi väldigt glada för, säger Jonas Berglin, Affärsområdeschef Operations.

- Vi är glada att vi får möjlighet att tillsammans med Metria skapa lokaler för deras fortsatta expansion. De är en otroligt viktig aktör på marknaden, både för Umeå och så klart för hela Sverige. Flytten ger dem nu möjlighet att växa i lokaler i ett centralt och attraktivt läge, säger Thomas Johansson, VD för Balticgruppen Fastighet.


Från vänster: Erik Oldmark (VD Metria), Jonas Berglin (Affärsområdeschef Operations), André Öberg (gruppchef), Tomas Johansson (VD Balticgruppen Fastighet) och Roger Jonsson (gruppchef).

Till att börja med flyttar Metria till tillfälliga men toppmoderna kontorslokaler med utsikt mot Vasagatan där de kommer sitta under ett års tid. Under tiden bygger Balticgruppen om de sista ca 1 000 kvm kvarvarande förädlingsbara lokalerna i kvarteret, vilket bland annat innefattar delar av före detta Hotell Winn. Ombyggnaden beräknas vara klar för inflyttning sommaren 2019.

Om Metria

Metria är ett företag med ca 300 anställda som tillsammans kan allt om geografisk information. De har både bredden och djupet och deras spridning över landet gör att de alltid är nära sina kunder. Genom att förädla, visualisera och paketera den data som är viktig för kunder, hjälper man till att ta fram beslutsunderlag som gör deras affär mer effektiv och stabil. Det är Metrias sätt att bidra till ett hållbart samhälle.

För mer information, kontakta:

Thomas Johansson, VD Balticgruppen Fastighet
Telefon 090-71 72 03
Mail thomas.johansson@balticgruppen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Kungsgatan 55
901 09 Umeå
Sverige