Gå direkt till innehåll
Kappa Bar öppnar 2024 i kvarteret Utopia i Umeå centrum. Foto: Kappa Bar.
Kappa Bar öppnar 2024 i kvarteret Utopia i Umeå centrum. Foto: Kappa Bar.

Pressmeddelande -

Kappa Bar tar med sig mat, dryck och gaming till Umeå

Kappa Bar kombinerar god mat och dryck tillsammans med att såväl utöva som konsumera esport och gaming på ett större antal tv-apparater.

Den första etableringen skedde i Göteborg 2016 och idag finns Kappa Bar på nio platser i Sverige. Etablering i Umeå blir deras tionde och den första i norra Sverige.

Klas L Bergqvist, delägare och grundare av Kappa Bar, ser fram emot öppningen i Umeå, så här säger han:

– Intresset för esport och gaming växer så det knakar och Kappa Bar skapar en fysisk mötesplats där människor kan kombinera gaming med god mat och dryck. Vår vision är att Kappa Bars alla gäster, oavsett ålder, kön eller intresse ska få en unik och trevlig upplevelse genom att besöka oss. Vi har skapat ett koncept som ligger helt rätt i tiden.

Han fortsätter:

– Den resa Kappa Bar har gjort från starten och till idag, med etableringen i Umeå är en dröm som blir verklighet. Vi är stolta att äntligen få ta steget till Umeå och nu ser vi fram emot att få välkomna alla Umeåbor till premiären 2024.

Stärker stadskärnans utbud
Att Umeå centrum ska ha en attraktiv stadskärna, som lever fler av dygnets timmar arbetar Balticgruppen för. Det sker framför allt genom att tillföra en blandning av bostäder, kontor, handel, restauranger och mycket mer. Tillskottet av Kappa Bar stärker centrumkärnans utbud ytterligare.

Sara Bergh, affärsansvarig uthyrare Balticgruppen, säger så här om Kappa Bars etablering:

– Det händer mycket i centrum och vi för dialog med flera aktörer som har ögonen på Umeå. Det är därför glädjande när det väl blir till verklighet. För ett par veckor sedan blev det klart att skobutiken Scorett återvänder till centrum och nu etablerar sig Kappa Bar här. Det känns riktigt kul att Kappa Bar väljer Umeå – och centrum. Tillskottet blir något helt nytt för Umeåborna och vi tror att lokalen kommer passa perfekt för Kappa Bars koncept.

Kappa Bar öppnar i kvarteret Utopia
Öppningen är planerad till våren 2024 och kedjan slår upp dörrarna på Vasagatan 11, där restaurang Vezzo tidigare var hyresgäst.

Bakom satsningen står entreprenörerna Mikael Östman och Pär Björn, som blir franchisetagare till Kappa Bar i Umeå. De har även med sig esportproffset Faruk ”Pita” Pita i satsningen.

– Äntligen får vi möjligheten att öppna ett Kappa Bar i Norrland och det gör vi i en fantastik lokal. Som mångårig hobbygamer och Kappa-besökare så är det något jag har saknat i den vackraste delen av landet. Det ska bli fantastiskt spännande att tillsammans med övriga teamet erbjuda alla besökare i Umeå ett riktigt modernt restaurangkoncept med mat, dryck och gaming.

Mer om Kappa Bar
Kappa Bar är en svensk restaurangkedja som startades av Robert Dragovic, Klas L Bergqvist och Henric Lettberger. De tre grundarna ville förädla sina erfarenheter inom restaurangbranschen genom ett nytt koncept, vilket blev att ta esport och gaming ut i finrummet – förpackat i en modern miljö med fokus på mat, dryck och upplevelse. Idag finns Kappa Bar i Göteborg, Stockholm, Jönköping, Malmö, Linköping, Örebro, Uppsala, Helsingborg, Skövde och från 2024 även i Umeå.

Läs mer om Kappa Bar här: https://kappabar.se/

För mer information, vänligen kontakta:
Klas L Bergqvist, Owner & Co-founder of Kappa Bar AB
Telefon: 070-147 95 02
E-post: klas@kappabar.se

Pär Björn, Kappa Bar Umeå
Telefon: 070-314 48 14
E-post: par.bjorn@kappabar.se

Sara Bergh, affärsansvarig uthyrare Balticgruppen
Telefon: 090-14 46 60
E-post: sara.bergh@balticgruppen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen

Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige