Gå direkt till innehåll
ICA skriver avtal med Balticgruppen - ICA Kvantum öppnar på Mariehem hösten 2016

Pressmeddelande -

ICA skriver avtal med Balticgruppen - ICA Kvantum öppnar på Mariehem hösten 2016

Nu är det klart, det blir ICA som flyttar in i Astra Zenecas tidigare lokal på Mariehem. Balticgruppens fastighet kommer att rymma ICA Kvantum, Gymnastikens hus samt Hjälpmedel Västerbotten redan hösten 2016.

Det är handlarna Marcus Holmgren och Sara Brodin som idag driver ICA Supermarket Mariehem som har fått möjligheten att öppna en större ICA-butik under konceptet ICA Kvantum.

ICA Kvantum ska erbjuda hög andel färskvaror, många allergianpassade, hälsoriktiga och ekologiska alternativ samt lokalt sortiment. Etableringen av ICA Kvantum på Mariehem blir den andra Kvantum-butiken i Umeå.

- Det här är en fantastisk möjlighet både för oss som ICA-handlare men också för alla boende i området, säger Sara Brodin. Vi är så glada att kunna erbjuda ett ännu större sortiment och högre service här på Mariehem. Det passar perfekt i tiden eftersom det ska byggas massor med bostäder i närområdet.

Gymnastikens hus och Hjälpmedel Västerbotten

Hösten 2016 ska också Gymnastikens hus lokaler i samma byggnad vara klara. Totalt rör det sig om drygt 1800 kvadratmeter för gymnastik, omklädning, läktare och annat. Umeå kommuns avtal med Balticgruppen innehåller också en optionsdel som innebär att kommunen kan förhandla om ytterligare yta i huset. Ambitionen är att fler inomhusidrotter inom något år ska flytta in i lokalerna på Mariehem.

Landstingets verksamhet Hjälpmedel Västerbotten erbjuder specialiststöd för att personer med rörelsehinder, kognitiva nedsättningar och kommunikationssvårigheter ska få rätt hjälpmedel. Deras hjälpmedelsutställning och butik flyttar in i byggnaden försommaren 2016.

Stadsdelsutveckling

Inom 3 km radie kring fastigheten bor idag 45000 av Umeås invånare. Flera stora bostadsprojekt står för dörren. Balticgruppen förbereder dessutom för ny Språkförskola i området.

- Vi är mycket nöjda att tillsammans med våra hyresgäster medverka till de befolkningsrika östra stadsdelarnas utveckling genom att skapa fina förutsättningar för bland annat handel, service, idrott och motion, säger Jonas Olsson vd för Balticgruppen.

Stort ombyggnadsarbete väntar

Hela fastigheten och omgivande område kommer att genomgå en stor förvandling. Den befintliga byggnaden kommer att byggas om och få flera nya entréer. Dessutom väntar markarbeten, en ny parkering med infart från Mariehemsvägen samt skapande av en genomgående gång- och cykelbana.

För ytterligare information kontakta:

Jonas Olsson, vd Balticgruppen, 090-71 72 13
Björn Johansson, vd Balticgruppen Utveckling, 090-71 72 33

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden, oavsett om det gäller att bygga nya fastigheter eller stötta kultur- och idrottsverksamhet. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige