Gå direkt till innehåll
”Fly-in-ski-out” i Hemavan

Pressmeddelande -

”Fly-in-ski-out” i Hemavan

Balticgruppen har tillsammans med Fredrik Sällström, delägare och VD i Cityfastigheter Umeå, fått en markanvisning på ett centralt markområde om ca 14 000 kvm i Hemavan.

 - Det är en unik möjlighet att knyta ihop Hemavan genom nybyggnation av hotell och bostäder. Med bara 600 meter till flygplatsen blir det ”fly-in-ski-out”-läge, säger Jonas Olsson VD Balticgruppen.

Det samägda bolaget Olsson och Sällström Fastighet AB, har övertagit markanvisningen från Hemavan Ski Lodge AB, vilket ägs av de lokala aktörerna Nils Wikberg och Grete Tuven genom Bayhill Invest AB samt Contractor Bygg i Hemavan AB.

 - Vi är glada att kunna överlåta projektet till ett bolag med så stor kunskap om samhällsutveckling och med en historia av att förverkliga unika projekt. Visionen och förmågan är mervärden som vi välkomnar till Hemavan, säger Nils Wikberg

 - För oss är det värdefullt att vi kan få till ett samarbete med Olsson och Sällström Fastighet. Det innebär att vi kan koncentrera oss på vår huvudinriktning som är byggverksamhet istället för att lägga energi på projektutveckling av hotell och bostäder, säger Albin Holmberg, VD Contractor Bygg i Hemavan.

Samarbetet mellan Balticgruppen och Fredrik Sällström, där båda parterna äger 50 procent, har förlaga i Balticgruppens framgångsrika samverkan med andra fastighetsinvesterare för utvecklingen av Umeå.

 - Det krävs tillit och vi har en stark gemensam grund i vår vision för området. Tillsammans kan vi möjliggöra för fler att få ta del av den fantastiska fjällmiljö som Hemavan erbjuder, säger Fredrik Sällström.

Projektet erbjuder förtätning av byn, men det stora målet går bortom området och är att tillgängliggöra Hemavans unika egenskaper till fler. Förutom närheten till E12 med förbindelse till Norge och norra Sverige, har området en närhet till flygplatsen vilket ger möjlighet för boende i södra Sverige att kunna upptäcka norra Sveriges största skidort.

 - För Hemavan Tärnaby är det av stor betydelse att ytterligare en stark aktör etablerar sig i området. Det innebär att en redan stark utveckling nu förstärks ytterligare, säger Tomas Mörtsell kommunstyrelsens ordförande i Storuman kommun.

Balticgruppen ser att affären är den första av möjliga strategiska insatser för Norrlands utveckling.

 - Med hjärtat i Umeå tar vi nu steg för utveckling av regionen. Det perspektivet är viktigt om vi ska nå till ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Vi använder våra insikter och kunskaper som stadsutvecklare, för det är Umeå som är lok när Norrland ska växa, säger Jonas Olsson

Vid frågor kontakta

Jonas Olsson, 090-71 72 13, jonas.olsson@balticgruppen.se

Fredrik Sällström, 076- 116 88 98

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige