Gå direkt till innehåll
Fastigheten Balder 8
Fastigheten Balder 8

Pressmeddelande -

Fanny tar över efter Marta & Co

Modekedjan Fanny tar över Marta & Co:s lokal efter att de beslutat sig för att stänga sin butik i centrala Umeå. Fanny flyttar in i slutet av augusti.

Fanny såg möjligheten att utöka sin butiksyta och sitt utbud i ett förbättrat affärsläge på Kungsgatan 55, precis bredvid Renmarkstorget. Detta i samband med att Marta & Co tagit beslut om att stänga butiken. Fanny finns idag i en mindre butikslokal längs Rådhusesplanaden.

- När vi erbjöds möjlighet att flytta fram våra positioner till ett av Umeå centrums absolut bästa affärslägen så tvekade vi inte. Vi tror mycket på att långsiktigt kunna stärka vår position i Umeå. Vi får nu möjlighet att erbjuda hela Fannys sortiment vilket inte riktigt har gått i vår nuvarande lokal som är för liten. Detta känns jättebra och mycket spännande! säger Claes Warpe, ägare och VD för Fanny.

- Det känns bra att vi gemensamt hittat en lösning med Fanny som starkt varumärke, där vi ger dem möjlighet att växa och utöka sitt utbud i ett bra läge i centrum. Deras butikskoncept stärker Umeå centrum och ligger helt i linje med vår ambition att göra staden mer attraktiv för Umeåbor och tillresande, säger Thomas Johansson, VD för Balticgruppen Fastighet.

Fastigheten Balder 8, där Fanny flyttar in, samägs av Balticgruppen och Scherdins Fastigheter i det gemensamma bolaget Scherdin & Olsson Fastighet AB och förvaltas av Balticgruppen. Sedan den nya ägarkonstellationen skapades för cirka 1,5 år sedan har fastigheten genomgått en stor förändring. Up2-gallerian har bland annat omvandlats till kontor och i dagsläget pågår även en större ombyggnation till en vårdlokal dit Aleris Specialistsjukvård flyttar in i slutet på sommaren.

Sveriges äldsta familjeföretag inom modebranschen

Den familjeägda kedjan inom kvinnligt mode startade sin resa redan år 1874 då Claes Warpes farfars far, också vid namn Claes, startade verksamheten. Som ung tonåring arbetade han som knalle från Västergötland. Företaget har under åren bytt namn men har alltid haft kläder och mode som inriktning.

Konceptet Fanny skapades 1988 och driver idag totalt 11 butiker i Norrland. Butikerna erbjuder personlig service med kunden i fokus och har ett brett utbud av prisvärda och välkända varumärken. Läs mer på www.fannybutikerna.se

För mer information, kontakta:

Claes Warpe, ägare och VD Fanny

Telefon: 070-330 08 96

Mail: claes.warpe@fannybutikerna.se

Thomas Johansson, VD Balticgruppen Fastighet

Telefon 090-71 72 03

Mail thomas.johansson@balticgruppen.se

Ämnen

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige