Gå direkt till innehåll
Coop Nord etablerar sig på Östra Station i Umeå

Pressmeddelande -

Coop Nord etablerar sig på Östra Station i Umeå

Coop Nord kommer att etablera en ny dagligvarubutik i den framväxande stadsdelen Östra Station i Umeå. Det unika läget skapar goda förutsättningar för en hållbar dagligvarubutik, med en stark färskvaruprofil anpassat för både de närboende och för kunder på språng.

- Östra Station är en blivande knutpunkt, och för Coop var det en självklarhet att etablera oss här och vara en del av framtidens Umeå, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord. Coop vill finnas nära våra kunder, och då området är under utveckling är det den perfekta platsen för en nyetablering.

Butiken kommer inrymmas i bottenplan på den bostadsfastighet som Balticgruppen kommer att bygga i den första etappen på Östra Station.

Ett hyreskontrakt har idag undertecknats mellan Balticgruppen och Coop Nord. Butiken kommer att ha en säljyta på 800 kvm och planerad inflyttning sker under hösten 2022

- Östra Station är vår nästa stora satsning. Det blir en ny stadsdel med bland annat kontor, restauranger, bostäder, dagligvaruhandel, gym och parkeringshus/mobilitetsanläggning. Området bidrar starkt till Umeås hållbara tillväxt tack vare dess närhet till bra kommunikationer, flöden av människor och kopplingen till universitetsstaden samt centrum. Vi är väldigt glada över att Coop kommer att vara en del av den utvecklingen, de arbetar proaktivt och nytänkande med hållbarhet integrerat genom hela deras affär. Samarbete och nya affärsmodeller som inkluderar cirkulär ekonomi kommer att vara en viktig del i Östra Stations utveckling, säger David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen.

Ämnen

Regioner


Östra Station – en ny stadsdel

Tillsammans för framtidens hållbara Umeå

Balticgruppen bygger en ny stadsdel för att utveckla centrumkärnan och framtidens hållbara Umeå. I projektet Östra Station tar man tillvara på den kraft och potential som finns på en plats där tusentals människor passerar dagligen. Balticgruppen arbetar för att tillföra blandstad och stärka områdets betydelsefulla roll som nod inom hållbart resande. Med en geografisk närhet till sjukhuset, universitetet, flygplatsen och utvecklingsområdet Ön, har projekt Östra Station en vital funktion i Umeås utökade stadskärna. För området planeras fastigheter som rymmer bland annat kontor, service, gym, bostäder, mötesplatser och parkeringshus/mobilitetsanläggning med laddstolpar för bilar och cyklar.

Kontorsyta: 20 000 kvm (ca 1 000 arbetsplatser)

Dagligvaruhandel: 1 200 kvm

Kommersiell handelsyta: 2 000 kvm

Bostadsrätter: 80 st

Hyresrätter: 200 st

Parkeringsplatser: 450 st.

Byggstart: 2020

Byggnaderna kommer miljöcertifieras i systemen Miljöbyggnad/Svanen

Projektering av området pågår vilket gör att antal lägenheter, m.m. kan komma att ändras.

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som har 200 000 invånare år 2050 genom hållbar tillväxt. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Kungsgatan 55
901 09 Umeå
Sverige