Gå direkt till innehåll
Carlings utökar i Utopia.

Pressmeddelande -

Carlings utökar i Utopia.

Det står nu klart att Carlings bygger ut sin befintliga butik i Utopia och kommer att, när byggnationen står klar under våren, erbjuda kunderna över 200 kvm multibrand.

Carlings koncept grundar sig i denim och musik, med en urban, rebellisk och inte sällan normbrytande målgrupp. Varumärket har i dagsläget tre butiker i Umeå och väljer nu alltså att satsa ännu mer genom att utöka ytan i Utopia.

-Umeå är en väldigt intressant och viktig stad för Carlings. Vi har funnits här i många år. Det är en ungdomlig modern stad som för oss känns väldigt nödvändigt att satsa på. Att branschen i sig upplevs som tuff är inget vi har lagt större vikt vid. Givetvis är vi uppdaterade om läget på marknaden men vi har en väldigt positiv tro på Umeå och då är det detta som väger tyngst, när och var vi väljer att satsa. Detta säger Fredrik Anderson som är country manager på Carlings.

-Det vi gör är att fräscha upp vår befintliga lokal i Utopia och dessutom utökas arean med ca 80 kvm. Den främsta anledningen till att vi gör detta är för att ge våra produkter större utrymme och kunden en bättre överblick på vad vi har i vårt sortiment. Vi kommer även att få möjlighet till ett bredare sortiment med ev. något nytt märke på sikt. Planerad öppning är ännu inte helt spikat, men vi siktar på någon gång i början av april, avslutar Fredrik Anderson.

-Det är glädjande när en etablerad hyresgäst väljer att utöka sina ytor. Umeå centrum står sig bra i den hårda konkurrensen och det får vi ett kvitto på när redan befintliga varumärken investerar ytterligare. Carlings utbud är klockrent för Utopia och Umeå och vi är stolta över att kunna presentera nyheten om deras satsning. Säger Mona Lidén, centrumledare på Balticgruppen AB.

Kontakt:

Mona Lidén

Centrumledare, Balticgruppen AB

070-519 92 69

mona.liden@balticgruppen.se

Fredrik Anderson

Country Manager, Carlings

073-44 16 555

fredrik.anderson@carlings.com

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige