Gå direkt till innehåll
Great Space
Great Space

Pressmeddelande -

Balticgruppen och Great Space skapar plats för Umeåföretag

I början av 2019 slås portarna upp till en helt ny företagshubb i Umeå universitetsstad. Balticgruppen och VK Media genom fastighetsbolaget Gazette står bakom initiativet i samarbete med Great Space. Här får entreprenörer och nystartade bolag tillgång till flexibla kontorsplatser, nätverk av potentiella investerare och mentorer samt ett stimulerande program av föreläsningar workshops och utbildningar.

 - För att skapa det bästa möjliga Umeå behövs ett blomstrande näringsliv. Grunden i en hållbar tillväxt är att det finns förutsättningar för entreprenörskap som tar vara på människors engagemang och drivkrafter. Vi är ett stort lokalt företag och ser att vi har en bra position för att bidra till detta, berättar David Carlsson, vice vd på Balticgruppen.

Konceptet att erbjuda entreprenörer och tillväxtbolag kontorsplatser i en gemensam öppen och kreativ yta, kallas co-working och har blivit en uppskattad företeelse runt om i världen. Här erbjuds dessutom tillgång till ett unikt nätverk av investerare, mentorer och aktiviteter som föreläsningar och workshops.

 - Det finns en imponerande entreprenörsanda i Umeå. Med Great Space och vårt internationella nätverk av investerare och partners ger vi nu Umeås entreprenörer tillgång till ett helt ekosystem för att lyckas med sin tillväxt, säger Petter Ekman, VD i Great Space Sweden.

Balticgruppen som är Umeås största privata fastighetsbolag beskriver sitt engagemang i Umeå som det viktigaste motivet till satsningen.

 - Vår vision är ett Umeå som har 200 000 invånare år 2050 genom hållbar tillväxt. För att nå dit behöver vi samarbeta med andra etablerade aktörer. Vi behöver även se till att det finns platser där bolag i olika utvecklingsfaser får chansen att jobba tillsammans och möjlighet att både växa och krympa. Det kommer att bli en levande samlingsplats för bolag i kunskapsintensiva branscher, säger David Carlsson.

Företagshubben kommer att ligga i företagsparken Uminova Science Park som ligger i Umeå universitetsstad. De bolag som finns där i dagsläget är innovativa företag inom medicin, teknik och IT. Den omedelbara närheten till universiteten och Norrlands universitetssjukhus skapar en inbjudande mötesplats.

 - VK Media vill bidra till att utveckla den spännande innovationsmiljön som finns i gränslandet mellan universitetet och näringslivet, säger Sture Bergman, VD VK Media.

Det finns mycket som pekar på behovet av en positiv samlingsplats för entreprenörskap och innovation i Umeå universitetsstad.

 - Just nu har vi två ”centrum”, istället för en kärna som bär hela stadens styrkor. Genom att utveckla företagande och innovation ser vi en möjlighet att skapa en starkare koppling mellan Universitetsstaden och centrum där de flesta företag finns idag, säger David Carlsson.

Företagshubben kommer öppna i början av 2019 i Uminova Science Park och rymma ca 40 flexibla kontorsplatser.

Fakta

Fastighetsbolaget Gazette ägs till 50 % av Balticgruppen AB och till 50 % av VK Media AB. Verksamheten består i förvaltning av fastigheter i Umeå och fastighetsbeståndet omfattar ca. 125 000 kvm uthyrningsbar yta med främst lokaler men även ett mindre bestånd bostäder. Bolaget förvaltas av Balticgruppen Fastighet AB.

För ytterligare information, kontakta:

David Carlsson, Vice VD Balticgruppen

070 – 646 31 19

david.carlsson@balticgruppen.se

Petter Ekman, VD Great Space

070 - 699 57 55

petter@greatspace.se

https://www.balticgruppen.se/

http://greatspace.se/

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04

Relaterat innehåll

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige