Gå direkt till innehåll
BALTICGRUPPEN OCH GAZETTE SATSAR PÅ EGET COWORKING-KONCEPT

Pressmeddelande -

BALTICGRUPPEN OCH GAZETTE SATSAR PÅ EGET COWORKING-KONCEPT

Nu tar fastighetsbolagen Balticgruppen och Gazette nästa steg i arbetet att utveckla coworking för entreprenörer och nystartade bolag i Umeå. Tillsammans väljer Balticgruppen och Gazette att driva sitt coworking-erbjudande vidare i egen regi. Under oktober innebär det en övergång där företagshubben i Utopia i Umeå byter koncept och namn från Great Space till Great Hub och får en ny visuell identitet. Den 4 oktober invigs även en till hub, Great Hub Campus i Umeå universitetsstad.

Fastighetsbolagen Balticgruppen och Gazette vill skapa goda förutsättningar för entreprenörer och nystartade bolag i Umeå. Ambitionen är att ta till vara på stadens potential när det gäller kunskapsdriven innovation, där Umeå universitet som kunskapsnav och den entreprenöriella andan i staden är starka drivkrafter. Att möta behovet av flexibla kontorsplatser genom ett anpassat lokalutbud är en viktig del i arbetet. Balticgruppen öppnade stadens första företagshubb för coworking ovanför Utopia-gallerian vid årsskiftet 2018/2019. Under sommaren 2019 färdigställde Balticgruppen tillsammans med Gazette den andra hubben i Umeå universitetsstad.

  • Great Hub samlar kunskapsintensiva bolag i olika utvecklingsfaser. Förutom den starka gemenskap som växer fram ser vi redan nu att våra medlemmar tar chansen att samverka kring nya lösningar och framtida affärsmodeller, säger Matilda Henningsson Community Manager Great Hub.

Nu tar Balticgruppen och Gazette nästa steg i arbetet med att utveckla coworking i Umeå. Från att tidigare ha jobbat med ett franchisekoncept för företagshubbar lanserar bolagen under oktober månad ett nytt koncept i egen regi under namnet Great Hub. Förutom namnbytet presenteras även en ny visuell identitet. Detta sker i samband med invigningen av Great Hub på campusområdet.

  • Coworking är en viktig del av vårt lokalutbud och vi har haft en ärorik och givande start i samarbete med Great Space. Tillsammans med Gazette tar vi nu nästa steg genom att utveckla erbjudandet vidare i egen regi. Vi ser fram emot fortsatt dialog med våra hyresgäster och andra aktörer som verkar för det bästa Umeå, säger David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen.

Invigning av Great Hub Campus

Den 4 oktober sker invigningen av Great Hub Campus. Företagshubben ligger strategiskt placerad i företagsparken Uminova Science Park i Umeå universitetsstad, där flertalet innovativa bolag inom medicin, teknik och IT verkar i dagsläget.

  • Great Hub Campus tillför en inbjudande mötesplats i en redan levande innovationsmiljö med direkt närhet till Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Det blir spännande att följa vilka affärsmöjligheter som kan uppstå i gränslandet mellan innovation, universitet och näringsliv, säger Sture Bergman, vd och koncernchef VK Media.

För mer information: Matilda Henningsson, Community Manager Great Hub, matilda.henningsson@balticgruppen.se, 070-333 95 19.

KOMPLETTERANDE INFORMATION

Om coworking

Konceptet coworking innebär att entreprenörer och tillväxtbolag erbjuds medlemskap som ger tillgång till kontor, arbetsplatser och mötesrum i en gemensam öppen och kreativ yta. En företeelse som blivit uppskattad runt om i världen.

Om Great Hub

Great Hub erbjuder kunskapsföretag kontor, kontorsplatser och mötesrum på en gemensam och öppen yta. Medlemskapet i Umeå ger tillgång till bägge coworking-hubbarna. Förutom fysiska arbetsplatser erbjuds tillgång till ett unikt nätverk av investerare, mentorer och aktiviteter så som föreläsningar och workshops.

Genomslaget för coworking har varit stort även i Umeå och Great Hub har redan över trettio olika bolag som medlemmar.

Om Gazette

Fastighetsbolaget Gazette ägs till 50 % av Balticgruppen AB och till 50 % av VK Media AB. Verksamheten består i förvaltning av fastigheter i Umeå och fastighetsbeståndet omfattar ca. 125 000 kvm uthyrningsbar yta med främst lokaler men även ett mindre bestånd bostäder. Bolaget förvaltas av Balticgruppen.

Om Balticgruppen

Balticgruppen är en framsynt samhällsutvecklare som arbetar kunskapsdrivet för det bästa Umeå – en attraktiv stad som genom hållbar tillväxt når 200 000 invånare år 2050. Våra investeringar är långsiktiga och bygger på insikter vi fått utifrån dialog med kunder, samarbetspartners, medarbetare, näringsliv, offentliga förvaltningar, akademi och medborgare. Vi vill ta vara på stadens styrkor för att bidra till ett samhälle där företag kan agera hållbart och människor kan leva ett hållbart liv.

Ämnen

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige