Gå direkt till innehåll
Konstnären Jaume Plensas skulptur Julia
Konstnären Jaume Plensas skulptur Julia

Pressmeddelande -

Balticgruppen installerar ny skulptur på Östra Strandgatan

Torsdag den 10 september installerar Balticgruppen en sju meter hög skulptur på Östra Strandgatan, vid strandpromenaden i Umeå.

Skulpturen heter Julia och är skapad av den spanske konstnären Jaume Plensa. Han är en internationellt erkänd konstnär som ställt ut konst över hela världen. I Umeå finns flera verk av honom, exempelvis Nosotros i Umedalens Skulpturpark.

Balticgruppen vill bidra till det bästa Umeå, ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. I en hållbart växande stad är attraktiva och trygga utemiljöer en viktig del.

- Vi är stolta över hur Julia tillsammans med den nya strandpromenaden kommer att göra stråket mellan centrum och Universitetsstaden till en vackrare och mer levande del av Umeå, säger Jonas Olsson, Balticgruppens ägare.

För mer information, vänligen kontakta:

Stefan Andersson
Fil Dr HC, Galleri Andersson/Sandström
Mobil: 070-569 49 90
E-post: stefan@gsa.se
Stefan kommer att finnas på plats under installationen av Julia den 10 september klockan 8–13. Tiderna är ungefärliga.


Björn Johansson
Exploateringschef Balticgruppen
Mobil: 072-743 71 75
E-post: bjorn.johansson@balticgruppen.seÄmnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige