Gå direkt till innehåll
Balticgruppen bygger 37 arkitektritade bostäder på Umedalen

Pressmeddelande -

Balticgruppen bygger 37 arkitektritade bostäder på Umedalen

Balticgruppen tar ett större kliv in på bostadsmarknaden i Umeå. På Umedalen har förberedelserna inför byggstart redan börjat, snart kommer 37 bostäder byggas här.

Balticgruppen har låtit White i Umeå rita 23 kedjehus och 14 atriumhus med generösa ytor och tilltalande planlösningar. Det är miljövänliga hus med naturmaterial och låga energikostnader som skall produceras. Balticgruppen Bygg AB är totalentreprenör, och har skapat ett helt igenom norrländskt samarbete med Grönbo som i väderskyddad fabriksmiljö kommer tillverka husstommarna i Hortlax utanför Piteå.

De energieffektiva bostäderna varierar från 120 till 137 kvm boyta och kommer upplevas väldigt luftiga och ljusa med 2,7 meter i takhöjd. I och med läget på Umedalen vänder man sig i första hand till växande familjer. Priserna ligger från 3 295 000 kr och bostäderna säljs genom Boporten i Umeå.

- Det här är en viktig pusselbit för det växande Umeå, säger Jonas Olsson vd för Balticgruppen. Vi är med och skapar en länk i den flyttkedja som frigör både hyres- och bostadsrättslägenheter på andra platser i Umeå. Bostadsbristen i Umeå kräver detta.

White är ett av Sveriges mest välrenommerade arkitektkontor. Balticgruppen och White har ett etablerat samarbete sedan tidigare.

Norrbottniska Grönbo tillverkar sina hus med hållbarhet och ekologiska materialval i åtanke. Husen som byggs på Umedalen kommer att baseras på mycket hög andel förnyelsebara råvaror där återvinningsbara och återanvändbara material är prioriterade. De kommer att ha fokus på lågvärdig energianvändning med minskat behov av köpt el.

- Vi är väldigt glada över att genomföra ett projekt med så tydlig miljöprofil, säger Jonas Olsson.

För ytterligare information kontakta:
Thomas Persson, vd Balticgruppen Bygg AB, 090-71 72 06
Jonas Olsson, vd Balticgruppen AB, 090-71 72 13

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden, oavsett om det gäller att bygga nya fastigheter eller stötta kultur- och idrottsverksamhet. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige