Gå direkt till innehåll
Balticgruppen planerar att genomföra ett nyckelfärdigt bostadsprojekt till SBB. Projektet omfattar två nya femvåningshus på Tvistevägen 41 och 43 i Umeå universitetsstad. Illustration: Arkinova Arkitekter.
Balticgruppen planerar att genomföra ett nyckelfärdigt bostadsprojekt till SBB. Projektet omfattar två nya femvåningshus på Tvistevägen 41 och 43 i Umeå universitetsstad. Illustration: Arkinova Arkitekter.

Pressmeddelande -

223 bostäder planeras i Umeå universitetsstad

Byggnadsnämnden ställer sig positiv till det bostadsprojekt som planeras på Tvistevägen i Umeå universitetsstad. Projektet omfattar fastigheten Barnmorskan 2, där två nya femvåningshus med 223 lägenheter planeras. Balticgruppen genomför projektet och lämnar över till Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) när bostäderna står klara, vilket planeras till början av 2025.

I det populära studentbostadsområdet i Umeå universitetsstad ligger fastigheten Barnmorskan 2. Här planerar Balticgruppen att inleda bostadsprojektet Tvistevägen 41 och 43, som lämnas över till köparen SBB när bostäderna är uppförda.

Så här kommenterar David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen, försäljningen:

– En del i vår strategi är utvecklingen av Umeå universitetsstad. Affären möjliggör för fortsatta investeringar i våra pågående projekt i området i och mellan Umeås centrala delar och Universitetsstaden, som projekten Hamrinsberget och Östra Station. Dessa projekt bidrar till att koppla ihop Universitetsstaden med centrum.

Två lamellhus med 223 lägenheter
Projektet omfattar två nya femvåningshus som tillsammans inrymmer 223 lägenheter. Bostäderna blir hyresrätter och majoriteten av lägenheterna blir ettor. Ettorna blir cirka 25 kvadratmeter och de största lägenheterna blir tvåor, om cirka 39 kvadratmeter.

– Bostäder blir ett viktigt tillskott till Universitetsstaden, där efterfrågan på bostäder är hög. Vi hoppas komma i gång med projekt Tvistevägen 41 och 43 så snart som möjligt, berättar David Carlsson.

Flera lyckade fastighetsaffärer
Balticgruppen och SBB har genomfört flera fastighetsaffärer med varandra. Hösten 2021 avyttrade Balticgruppen, i det samägda bolaget Gazette AB, ett stort fastighetsbestånd på Umedalen till SBB. Under 2022 sålde SBB centrumkvarteret Höder i Umeå till Balticgruppen och familjen Scherdin.

– Umeå är en väldigt attraktiv stad där vi vill verka långsiktigt och vi tycker läget i Universitetsstaden är intressant. Vi har fått en bra relation med Balticgruppen, där vi delar samma målbild för Umeå; att utveckla Umeå hållbart till en attraktiv stad. Balticgruppen har gedigen erfarenhet av fastighetsutveckling i Umeå och vi känner oss därför trygga med dem för detta projekt och vi ser även fram emot att investera i social infrastruktur i takt med att staden växer, säger Erik Hävermark, chef projektutveckling, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Förutsatt att bygglovet vinner laga kraft är ambitionen att komma i gång med projektet innan sommaren 2023, med preliminär inflyttning första kvartalet 2025. Balticgruppen anlitar Contractor som totalentreprenör för projektet.


För mer information, vänligen kontakta:

David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen
E-post: david.carlsson@balticgruppen.se
Telefon: 070-646 31 19

Erik Hävermark, chef projektutveckling, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB
E-post: erik.havermark@sbbnorden.se
Telefon: 076-946 23 42

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige