Gå direkt till innehåll
Monki flyttar till Utopia

Pressmeddelande -

Monki flyttar till Utopia

Under våren 2016 flyttar Monki sin butik till Utopia Shopping i centrala Umeå. Utopia vill på så sätt ta ett ännu starkare grepp om Umeås modeshoppare.

H & M Hennes & Mauritz AB har sex oberoende varumärken och inom kort kommer tre av dem finnas representerade i Utopia i Umeå. Tidigare har Utopia avslöjat att Weekday öppnar sin första butik utanför Sveriges storstäder när de under våren slår upp portarna till en butik i Utopia. Nu står det alltså klart att även Monki öppnar i Utopia.

Monki är en nyetablering i Utopia, idag finns deras butik i Up2-gallerian i centrala Umeå. Monki är ett butikskoncept som kännetecknas av lekfullhet, kreativitet och färgrik grafisk design på kläder och accessoarer. Varumärket präglas av individualistisk streetwear och riktar sig främst till unga kvinnor, men Monki handlar om personlig stil för alla åldrar. Monki finns i butiker på 12 marknader samt online på 18 marknader.

- Monki är ytterligare en betydelsefull etablering i Utopia, säger Thomas Johansson, vd Balticgruppen Fastighet. Utopia har en unik miljö som vi har märkt attraherar många och Umeå är en spännande tillväxtmarknad för handel och vi är väldigt glada att H&M stärker sin närvaro i Utopia.

Weekday och Monki kommer att ligga i Utopias gatuplan och öppnar under första kvartalet 2016.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden, oavsett om det gäller att bygga nya fastigheter eller stötta kultur- och idrottsverksamhet. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Kungsgatan 55
901 09 Umeå
Sverige