Gå direkt till innehåll
Filmstaden i Umeå
Filmstaden i Umeå

Pressmeddelande -

Filmstaden i Umeå genomgår större renovering

SF Bio satsar vidare i Umeå genom att förlänga befintligt hyresavtal med ytterligare 15 år. I samband med detta kommer en uppgradering av Filmstadens foajé att ske.

Satsningen blev klar i februari då avtal tecknades att förlänga det befintliga hyresavtalet och som innefattas av ombyggnationer. Bland annat kommer foajén att totalrenoveras med nya kundtoaletter och en helt ny modern konceptuell självtagsbutik för godis, popcorn och dryck etc.

- Filmstaden i Umeå behöver en uppgradering och nu är det dags för oss att satsa vidare. Tankarna har funnits där länge och det har pågått diskussioner under en tid. Därför känns det roligt att vi nu kommit överens om ett samarbete på lång sikt som till en början omfattar en del väsentliga funktioner, något som på sikt både utvecklar biografverksamheten och förhöjer publikens upplevelse på Filmstaden Umeå säger Peter Broström, Fastighetsdirektör på SF Bio.

- Det känns väldigt positivt att SF Bio och Filmstaden vill fortsätta utvecklas i Umeå. Det är ett populärt besöksmål och intresset för film är stort i Umeå, säger Thomas Johansson, VD för Balticgruppen Fastighet.

Fastigheten Ägir 18, där Filmstaden ligger, samägs av Balticgruppen och Scherdins Fastigheter i det gemensamma bolaget Scherdin & Olsson AB och förvaltas av Balticgruppen Fastighet AB.

Sveriges största biografkedja

SF Bio är en av Sveriges ledande leverantör av kultur och nöje och sysselsätter 1 200 personer. Idag har SF Bio totalt 264 biografer på 22 orter i Sverige med över 12 miljoner biobesök per år. Filmstaden i Umeå invigdes den 21 december 1993 och har idag nio salonger i varierande storlekar med totalt 1 021 sköna biofåtöljer.

För mer information, kontakta:

Thomas Runfors, Informationschef på SF Bio

Telefon: 070-573 99 80

Mail: thomas.runfors@sfbio.se

Thomas Johansson, VD Balticgruppen Fastighet

Telefon 090-71 72 03

Mail: thomas.johansson@balticgruppen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige