Följ Balticgruppen

Metria flyttar sitt kontor till kvarteret Forsete (Utopia)

Pressmeddelande   •   Okt 17, 2018 07:00 CEST

Kvarteret Forsete

Under hösten flyttar Metria in i kvarteret Forsete (Utopia), detta som en del i deras strategi att växa.

Metria sitter idag på Storgatan, Öst på stan i Umeå. Då man vuxit ur sina nuvarande lokaler i kombination med att man står inför en fortsatt god tillväxt med antalet medarbetare väljer man nu att flytta till större lokaler i Utopia.

- Umeå-siten är strategiskt viktig för Metria. Genom Balticgruppens erbjudande får vi en lösning som matchar våra behov här och nu men också långsiktigt. Det är vi väldigt glada för, säger Jonas Berglin, Affärsområdeschef Operations.

- Vi är glada att vi får möjlighet att tillsammans med Metria skapa lokaler för deras fortsatta expansion. De är en otroligt viktig aktör på marknaden, både för Umeå och så klart för hela Sverige. Flytten ger dem nu möjlighet att växa i lokaler i ett centralt och attraktivt läge, säger Thomas Johansson, VD för Balticgruppen Fastighet.


Från vänster: Erik Oldmark (VD Metria), Jonas Berglin (Affärsområdeschef Operations), André Öberg (gruppchef), Tomas Johansson (VD Balticgruppen Fastighet) och Roger Jonsson (gruppchef).

Till att börja med flyttar Metria till tillfälliga men toppmoderna kontorslokaler med utsikt mot Vasagatan där de kommer sitta under ett års tid. Under tiden bygger Balticgruppen om de sista ca 1 000 kvm kvarvarande förädlingsbara lokalerna i kvarteret, vilket bland annat innefattar delar av före detta Hotell Winn. Ombyggnaden beräknas vara klar för inflyttning sommaren 2019.

Om Metria

Metria är ett företag med ca 300 anställda som tillsammans kan allt om geografisk information. De har både bredden och djupet och deras spridning över landet gör att de alltid är nära sina kunder. Genom att förädla, visualisera och paketera den data som är viktig för kunder, hjälper man till att ta fram beslutsunderlag som gör deras affär mer effektiv och stabil. Det är Metrias sätt att bidra till ett hållbart samhälle.

För mer information, kontakta:

Thomas Johansson, VD Balticgruppen Fastighet
Telefon 090-71 72 03
Mail thomas.johansson@balticgruppen.se

Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.