Gå direkt till innehåll
Fortsatt utveckling på Marielund

Pressmeddelande -

Fortsatt utveckling på Marielund

Under två års tid har ombyggnationerna på Mariehemsvägen 8 pågått. Projektet är i sin slutfas och flera verksamheter har redan flyttat in. Nu kommer det glädjande beskedet att Umeå kommun utökar sin verksamhet med nästan det dubbla i form av aktivitetsytor i Marielundshallen.

I början av 2017 öppnade Umeå kommun upp sin verksamhet Gymnastikens hus på Marielund. I oktober 2017, mindre än ett år senare utökar kommunen sina lokaler med cirka 1 700 kvadratmeter där inriktningen går mot mattsporter.

- Det känns fantastiskt roligt att ännu en pusselbit faller på plats och att vi tillsammans med Umeå kommun vidare kan utveckla fastighetens innehåll. Detta gör området än mer komplett och attraktivt och bidrar även till Umeå som stad, säger Thomas Johansson, VD Balticgruppen Fastighet.

Den 16 000 kvadratmeter stora industribyggnaden på Mariehemsvägen har förvandlats till en mötesplats för alla Umeås invånare. Allt från matbutik till gymnastikverksamhet inryms i den numera multifunktionella fastigheten som är en del av Marielund.

Tanken med projektet har varit att skapa en mötesplats för människor i alla åldrar. Sammansättningen av verksamheterna tillsammans med närheten till bostäder, bussförbindelser och natursköna miljöer tror vi uppfyller detta.

Läs mer om Marielund på Balticgruppens hemsida.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige