Följ Balticgruppen

Change the Game vill bekämpa inaktivitetsepidemin med nytt koncept

Pressmeddelande   •   Maj 29, 2017 08:48 CEST

Dean Kriellaars

Att bli rörelserik redan som barn är en skatt för livet. 16 september väntar den stora Change the Game-dagen dit alla barn är välkomna att testa på roliga rörelseaktiviteter, men också Pep-talks till alla dem som vill skapa förutsättningar för att barn ska bli fysiskt aktiva.

Forskning visar att det finns en ny lösning för att råda bot på den rådande inaktivitetsepidemin. Lösningen är rörelserikedom.

- En rörelserik person rör sig självsäkert och kompetent i många olika miljöer och situationer. Det enda sättet att uppnå detta är att erbjuda barn en mängd olika situationer och möjligheter att utveckla sin rörelsekompetens genom roliga utmaningar.

Det säger Dean Kriellaars, professor på Manitoba-universitetet i Kanada och den ledande experten inom ”physical literacy”, det vi på svenska väljer att kalla för rörelserikedom.

Dean Kriellaars som besökte Umeå under Change the Game redan i fjol, återkommer i år för att hålla Pep-talks både den 16 september och den 15 september för de som jobbar med att skapa förutsättningar för att barn och unga ska få aktiva och välmående liv. Fler inspirerande talare kommer att offentliggöras allt eftersom.

Årets tema är ”Idéer för rörelserikedom” Change the Game arrangeras i år för fjärde gången, 16 september på Nolia idrottscenter i Umeå.

Förutom Pep-talks blir det massor av testa-på-aktiviteter och projektets specialdesignade åldersanpassade övningsbana, ”Stjärnjakten”, att vänta för barn i åldrarna 7-12 år.

- Rörelserikedom är en nyckel för att bli aktiv, för att prestera bra och att må bra. Därför känns det oerhört spännande att tillsammans med våra medspelare sprida och förankra detta nya koncept i Umeå, säger Jonas Olsson, ägare av Balticgruppen som är projektets grundare.

Fler inspirerande talare och andra medverkande, som kommer sprida värdefulla idéer om hur vi kan göra barn rörelserika, kommer att offentliggöras allt eftersom.

Fakta:

Change the Game arrangeras 16 september på Nolia idrottscenter i Umeå.

Årets tema: ”Idéer för rörelserikedom”

Projektet handlar om att låta våra barn ha det roligare, må bättre, leva ett längre och friskare liv.

Läs mer här

För mer information, kontakta:

Andreas Hermansson, Balticgruppen, andreas.hermansson@balticgruppen.se

+46 90 14 46 22

Balticgruppen verkar för en positiv samhällsutveckling, är en engagerad sponsor av idrottsföreningar och har över tid sett ett behov av att stärka barns och ungas rätt till rörelse.

Därför grundades 2014 Change the Game, som syftar till att öka rörelserikedomen hos den yngre generationen och nå fler än elitspelarna: inte bara idrottsföreningarnas aktiva, utan alla Umeås barn och ungdomar. De som står bakom satsningen är Balticgruppen med hjälp av Idrottshögskolan vid Umeå universitet, SISU Idrottsutbildarna och Umeå kommun samt Balticgruppens sponsrade idrottsföreningar, IF Björklöven, IBK Dalen IK Fjällvinden, IKSU innebandy, UHSK Alpine, Umeå Bskt, Umeå FC, IFK Umeå skidor och Umeå IK FF.

Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.