Gå direkt till innehåll
Change the game
Change the game

Pressmeddelande -

Change the game växer - utökar till två dagar

Nu utökas höstens stora Change the game-arrangemang med en dag. Fredag 15 september blir det ”Pep talks for professionals”, en utbildningsdag om rörelserikedom – den nya lösningen för att få barn mer fysiskt aktiva. Dagen riktar sig till alla yrkesverksamma som vill skapa bättre förutsättningar för att öka barns lust, förmåga och möjlighet att röra på sig.

Allt fler blir medvetna om den ökade inaktiviteten och dess baksidor för barns hälsa och inlärning. Intresset för att förbättra förutsättningarna för barnen ökar snabbt, inte minst inom för- och grundskolan.

- När nu några av världens främsta experter och ambassadörer för ”physicalliteracy”, eller rörelserikedom som vi kallar det, kommer att medverka, då vill vi passa på att erbjuda en exklusiv utbildningsdag för de yrkesverksamma, säger Jonas Olsson, ägare av Balticgruppen som är projektets grundare.

Förutom redan klara Dean Kriellaars, professor på Manitoba-universitetet i Kanada, så kommer Dr Nalda Wainwright att medverka. Hon är föreståndare för ”Institute for Physical Literacy” på University of Wales och kommer ge insikter och verktyg för de som vill skapa meningsfullt innehåll i för- och grundskolan som ökar förmågan och lusten att röra på sig.

”Pep-talks for professionals” arrangeras den 15 september på P5. Den 16 september på Nolia idrottscenter i Umeå blir det som vanligt en aktivitetsdag för alla barn och vuxna. Då blir det Pep talks, även då medverkar Dean Kriellaars och Nalda Wainwright, massor av testa-på-aktiviteter och Change the games specialdesignade åldersanpassade övningsbana, ”Stjärnjakten” för barn i åldrarna 7-12 år.

Fler inspirerande talare och andra medverkande, som kommer sprida värdefulla idéer om hur vi kan göra barn rörelserika, kommer att offentliggöras allt eftersom.

Fakta:

Change the Game arrangeras 15-16 september i Umeå, för fjärde året i rad.

Årets tema: ”Idéer för rörelserikedom”

Projektet handlar om att låta våra barn ha det roligare, må bättre, leva ett längre och friskare liv.

Läs mer här.

För mer information, kontakta:

Andreas Hermansson, Balticgruppen, andreas.hermansson@balticgruppen.se

+46 90 14 46 22

Balticgruppen verkar för en positiv samhällsutveckling, är en engagerad sponsor av idrottsföreningar och har över tid sett ett behov av att stärka barns och ungas rätt till rörelse.

Därför grundades 2014 Change the Game, som syftar till att öka rörelserikedomen hos den yngre generationen och nå fler än elitspelarna: inte bara idrottsföreningarnas aktiva, utan alla Umeås barn och ungdomar.

De som står bakom satsningen är Balticgruppen med hjälp av Idrottshögskolan vid Umeå universitet, SISU Idrottsutbildarna och Umeå kommun samt Balticgruppens sponsrade idrottsföreningar, IF Björklöven, IBK Dalen IK Fjällvinden, IKSU innebandy, UHSK Alpine, Umeå Bskt, Umeå FC, IFK Umeå skidor och Umeå IK FF.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Relaterat innehåll

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige