Umeå tar täten för att förända barn- och ungdomsidrotten: Change the game riktar in sig på föräldrar och ledare

Umeå tar täten för att förända barn- och ungdomsidrotten: Change the game riktar in sig på föräldrar och ledare

Press releases   •   Sep 25, 2015 08:20 CEST

Förra året sjösattes satsningen Change the game, ett Sverigeunikt initiativ för att få alla barn att tycka att det är roligt med idrott. Omkring 3000 Umeåbor deltog vid fjolårets aktivitetsdag som vände sig till barn, föräldrar och ledare. På lördag går årets stjärnspäckade evenemang av stapeln i Umeå.

​  ”Äh, nu lägger jag av!” - Change the game handlar i år om motivation

​ ”Äh, nu lägger jag av!” - Change the game handlar i år om motivation

Press releases   •   Sep 07, 2015 07:00 CEST

”Äh, nu lägger jag av” och ”Va pinsamma ni är” är rubrikerna på två av de pep-talks som vänder sig till föräldrar och idrottsledare under aktivitetsdagen på Nolia den 26 september. Då bjuds också barn mellan 7-12 år på prova på-aktiviteter och spännande och roliga utmaningar i Stjärnjakten, under ledning av bland andra Emma Igelström.

Den 26 september på Nolia är det dags igen: Årets Change the game utgår från barnens perspektiv

Press releases   •   May 20, 2015 08:00 CEST

Förra året sjösattes satsningen Change the game, ett Sverigeunikt initiativ för att få alla barn att tycka att det är roligt med idrott. Omkring 3000 Umeåbor deltog vid fjolårets aktivitetsdag som vände sig till barn, föräldrar och ledare. I år flyttar arrangemanget till Nolia för att göra plats för ännu fler deltagare.

Balticgruppen initiativtagare till en Sverigeunik satsning på barn och ungdomars idrottande

Press releases   •   Sep 03, 2014 07:55 CEST

Genom sitt sponsorengagemang i några av Umeås största idrottsföreningar har Balticgruppen tagit initiativ till Change the game, en satsning för att nå bortom elitspelarna, till föreningarnas medlemmar och till alla Umeås barn och ungdomar. Ambitionen är att på lång sikt bidra till att fler barn och ungdomar inspireras till att träna för livet istället för att bara träna för stunden.

Change the game expanderar på alla fronter

Press releases   •   Jun 29, 2018 09:00 CEST

Projektet Change the game, som arbetar för ökad rörelserikedom hos barn och unga, har varit så uppskattat att man i år utökar programmet på alla fronter.

Anna och Emil Jönsson Haag kommer till Change the game i Umeå

Press releases   •   Sep 11, 2018 08:00 CEST

Nu är det klart att de före detta elitskidåkarna tillika ambassadörer för Rädda Barnen Anna och Emil Jönsson Haag kommer till Change the game i Umeå. Anna och Emil kommer att föreläsa om trygga idrottsmiljöer under aktivitets- och familjedagen i Nolia den 15 september.

Kanadensiska cirkus- och balettskolor utbildar i Umeå för friskare barn

Press releases   •   Jun 24, 2019 15:40 CEST

Under vecka 37 intas Umeå av internationella och nationella aktörer som ska prata om och utbilda i rörelserikedom. Umeåbaserade Change the game genomför, förutom sin årliga aktivitetsdag på Nolia för Umeåborna, även två internationella konferenser och flera utbildningar för verksamma i Västerbotten.