Följ Balticgruppen

Change the game är nu en del av GEN-PEP´s nätverk ”Peppare”

Pressmeddelande   •   Mar 24, 2017 10:00 CET

Den Umeåbaserade satsningen Change the game är nu invald i nätverket Peppare som är en del av Kronprinsessparets initiativ GEN-PEP.
– Det känns inspirerande att de vill lyfta vår insats för att få barn och unga att leva ett aktivt och hälsosamt liv, säger Jonas Olsson, VD på Balticgruppen AB och initiativtagare till Change the game.

GEN-PEP startade i fjol på initiativ av Kronprinsessparet och är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Målsättningen är att sammanföra företag, organisationer och människor för att tillsammans underlätta för barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv.

Peppare är organisationer och privatpersoner som delar GEN-PEPs vision och arbetar med samma frågor och mot samma mål som GEN-PEP.

– GEN-PEP är ett initiativ som har stor chans att påverka, inte minst eftersom det är Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel som drog igång och står bakom det. Att vara del av deras nätverk av ”Peppare” ger Change the game en extra kick i arbetet med att sätta rörelserikedom på agendan, säger Jonas Olsson.

Rörelserikedom är ett svenskt begrepp för konceptet ”physical literacy”, som Change the game har anammat. Det innebär att man med motivation, självförtroende, kunskap, förståelse och fysisk kompetens värdesätter och utvecklar ett livslångt intresse för fysisk aktivitet. Rörelserikedom är en god förutsättning för både välbefinnande och prestationer inom såväl idrott, skola och övriga livet.

För mer information, kontakta:

Andreas Hermansson, Balticgruppen

andreas.hermansson@balticgruppen.se

+46 90 14 46 22

Läs mer:

http://changethegameumea.se

http://gen-pep.se/sv/

Mer om rörelserikedom:

Dr Dean Kriellaars om rörelserikedom (1 min)

http://www.vk.se/1807176/lat-rorelserik-komma-med-i-svenska-akademiens-ordlista

Change the game startade 2014 med syfte att öka rörelserikedomen hos barn och unga. Att vara rörelserik är nämligen lika viktigt som att kunna räkna, skriva och läsa. Det är också grundläggande för att barn och unga ska vilja prova på och utvecklas inom olika idrotter utifrån deras villkor. Vi vill att så många som möjligt ska ha lusten och förmågan att röra sig – så mycket som möjligt, så länge som möjligt!

Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.