Gå direkt till innehåll
Balticgruppen förvärvar centralt bestånd i Umeå

Pressmeddelande -

Balticgruppen förvärvar centralt bestånd i Umeå

Balticgruppen fortsätter att växa genom att köpa in sig i Scherdins fastigheters centrala bestånd i Umeå. Det gemensamma bolaget, där Balticgruppen AB och Scherdin Holding AB äger 50 % var, innehåller cirka 18 300 kvm uthyrningsbar area. Bland hyresgästerna finns bland annat SF, Nordea, Lindex, Lagerhaus och Kronans apotek.

  • Vi är mycket glada att vi har fått möjligheten och förtroendet att bli delägare i detta centrala bestånd. Förvärvet skapar ännu bättre förutsättningar för oss att tillsammans med Scherdins fortsätta utveckla Umeå som attraktiv stad att leva, bo och arbeta i, säger Jonas Olsson, VD Balticgruppen.
  • Det är otroligt glädjande och spännande att få chansen att fortsätta utveckla Umeå centrum tillsammans med en så lokalt förankrad aktör som Balticgruppen, säger Sören Scherdin, huvudägare i Scherdins fastigheter.

Tillträde till fastigheterna sker 1 februari 2017.

Talesperson Balticgruppen:

David Carlsson, vice VD

david.carlsson@balticgruppen.se

090 – 71 72 04

Talesperson Scherdins fastigheter:

Sören Scherdin, huvudägare

hem@scherdinsfastigheter.se

Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden, oavsett om det gäller att bygga nya fastigheter eller stötta kultur- och idrottsverksamhet. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Scherdins fastigheter har funnits i Umeå över 40 år. Företagets affärsidé är att erbjuda bostäder i trevliga bostadsområden, att erbjuda framgångsrika företag högkvalitativa kontors- och affärslokaler på attraktiva marknadsplatser samt att erbjuda alla hyresgäster trygghet, hög service och kvalitet.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04

Relaterat innehåll

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige