Gå direkt till innehåll
Kvarteret Laxen
Kvarteret Laxen

Pressmeddelande -

Balticgruppen bygger vidare på Östra Strandgatan

Tillsammans med en av Sveriges ledande arkitekter, Gert Wingårdh, presenterar Balticgruppen nu nästa steg nere vid Östra Strandgatan. En spektakulär byggnad som blir ytterligare ett steg i att knyta ihop området nere vid älven med staden.

Balticgruppen tar nu nästa steg i utvecklingen av kvarteret Laxen nere vid älven genom att etablera ett nytt hus mellan de befintliga byggnaderna och Kyrkbron. Den nya byggnaden har ritats av arkitektkontoret Wingårdhs med en av Sveriges ledande arkitekter, Gert Wingårdh, i spetsen. Bygglovsansökan kommer att lämnas in inom kort och arbetet väntas komma igång redan under vintern, med planerad inflyttning hösten 2018.

- Det här är ett stort steg i arbetet med att bygga ihop området runt Östra Strandgatan med centrum. Vi är otroligt nöjda med de förslag som Gert Wingårdh och hans kollegor har presenterat och jag kan knappt vänta tills vi får sätta spaden i backen, säger Jonas Olsson, vd Balticgruppen AB.

Den planerade byggnaden är på knappt 6000 kvadratmeter fördelat på fyra våningsplan. I huset kommer Balticgruppen att erbjuda flexibla och anpassningsbara kontorslokaler med möjlighet till öppet kontorslandskap och enskilda kontorsrum. Under byggnaden planeras ett parkeringsgarage för att svara upp emot behovet av parkering. Ljus och närheten till älven har varit viktigt i arkitekternas arbete med huset.

- I fritt söderläge mot Ume älv ritar vi moderna kontorslokaler. De stora
 fönsterpartierna tar till vara utsikten och fyller våningarna med ljus. 
Växelvis växer huset med höjden och får en karakteristisk silhuett. En
 ny profil på strandkanten, säger Gert Wingårdh.

Det står redan klart att analys- och teknikkonsultföretaget WSP blir en av hyresgästerna i det nya huset.

- WSP växer i Umeå och vi har därför behov av nya kontorslokaler. Vi har sökt moderna flexibla lokaler och att vi nu har skrivit hyresavtal med Balticgruppen för den nya kontorsbyggnaden vid älven, känns mycket bra. Vi har nu möjligheten att utforma en modern kontorsmiljö som motsvarar våra behov, säger Hans Heuser, avdelningschef WSP Systems Södra Norrland, och kontorsansvarig för WSPs kontor i Umeå.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden genom att bygga, förvärva och utveckla fastigheter för långsiktig förvaltning i egen regi. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Kontakter

David Carlsson

David Carlsson

Presskontakt VD och koncernchef 090-71 72 04
Roger Granberg

Roger Granberg

Presskontakt Fastighetschef 090-14 46 19

Balticgruppen utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Umeå

Balticgruppen är ett Umeåbaserat privat fastighetsbolag som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter sedan 1987. Vi brinner för det bästa möjliga Umeå – ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Ett Umeå där det är attraktivt att leva, verka och bo.

Balticgruppen
Rådhusesplanaden 2C
Umeå
Sverige