Följ Balticgruppen

​ ”Äh, nu lägger jag av!” - Change the game handlar i år om motivation

Pressmeddelande   •   Sep 07, 2015 07:00 CEST

”Äh, nu lägger jag av” och ”Va pinsamma ni är” är rubrikerna på två av de pep-talks som vänder sig till föräldrar och idrottsledare under aktivitetsdagen på Nolia den 26 september. Då bjuds också barn mellan 7-12 år på prova på-aktiviteter och spännande och roliga utmaningar i Stjärnjakten, under ledning av bland andra Emma Igelström.

Change the game är den Sverige-unika satsningen på barn- och ungdomsidrott som Balticgruppen tog initiativ till 2014. Ambitionen är att sprida ett nytt tankesätt kring barns idrottande. Kunskapen kommer från forskningen med slutmålet att barn ska tycka att det är roligare att sporta, få livslångt intresse för idrott och som bonus öka sina chanser att bli riktigt bra i sport på sikt. Föräldrar och ledare får ta del av den senaste forskningen kring barn- och ungdomsidrott presenterad av ledande forskare.

För den som är sugen på att prova på något nytt så är Change the game rätt plats. 18 olika idrottsföreningar bjuder på prova på-aktiviteter för barn inom 14 olika idrotter, vad sägs om till exempel badminton, brottning, fotboll, golf, hockey, hopprep, innebandy, klättring och mycket annat.

Seminarier med bland annat Emma Igelström

Under Change the game arrangeras fyra seminarier, eller pep-talks, som på olika sätt ska inspirera och utveckla föräldrar och ledare. Temat är idrott på barns villkor och utgångspunkten för alla seminarierna är insikter om motivation och hur vi därmed kan göra idrotten kul. Seminarierna har rubrikerna ”Va pinsamma ni är!”, ”Vad kul att lära sig olika idrottsgrejer!”, ”Äh nu lägger jag av!” samt ”Jag vill vinna och bli bäst i världen”. Föredrag varvas med publikfrågor och samtal med panel bestående av idrottsstjärnor, forskare och experter. Några av våra största idrottsstjärnor, som Emma Igelström, Jesper Blomkvist och Hanna Ljungberg, kommer samtala och berätta om sina egna idrottskarriärer och erfarenheter. Bland föreläsarna finns till exempel Tor Söderström professor vid pedagogiska institutionen vid Idrottshögskolan Umeå Universitet och Anders Wahlström som är barn/ungdomsansvarig vid Riksidrottsförbundet.

Stjärnjakten

Barn i åldrarna 7–12 år får möjlighet att ta sig igenom en åldersanpassad övningsbana, kallad Stjärnjakten. I den får barnen på ett kul sätt testa sina gränser, utmana sig själva och prova nya rörelsemönster. Allt i kombination med olika idrottsspecifika övningar och moment. Stjärnjakten leds av Johan Andreasson (SISU idrottsutbildarna). Han assisteras av namnkunniga ”stjärncoacher”. Bl a Lisa Miskovsky, Hanna Ljungberg, Jesper Blomqvist och Emma Igelström.

Övriga medverkande

TV4-profilen Suzanne Sjögren kommer tillsammans med Ola Svensson från SISU Idrottsutbildarna att vara dagens moderatorer. Isa Tengblad, finalist i Melodifestivalen 2015 med låten ”Don’t stop” kommer att uppträda under dagen.

När: Den 26 september kl 10-16 arrangeras Change the game aktivitetsdag på Nolia Idrottscentrum

Pris: Alla aktiviteter på Change the game är gratis

Föranmälan: Stjärnjakten kräver föranmälan via www.changethegameumea.se

För ytterligare information, kontakta Andreas Hermansson på Balticgruppen:

Tel: 070-970 74 04

Andreas.hermansson@balticgruppen.se

Läs mer om Change the game på www.changethegameumea.se

Bakom ”Change the game” står Balticgruppen med hjälp av IBK Dalen, IF Björklöven, IK Fjällvinden, IKSU innebandy, UHSK, Umeå Basket, Umeå FC och Umeå IK. Ytterligare medspelare är Idrottshögskolan vid Umeå universitet, Umeå kommun och SISU Idrottsutbildarna.

Balticgruppen utvecklar och förvaltar fastigheter i Umeå. Affärsidén går ut på att identifiera intressanta möjligheter som utvecklar staden, oavsett om det gäller att bygga nya fastigheter eller stötta kultur- och idrottsverksamhet. Balticgruppen är och har varit delaktiga i uppförandet av flera uppmärksammade byggnader och områden i Umeå. Väven, Utopia Shopping, Skulpturparken och Konstnärligt campus är några av dem.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.